Ekstrem: DTM danas nije potreban, a dominacija Audija je dosadna!

Teška kritika na DTM račun stigla je sa adrese odakle teško da je bila očekivana. Ili bar ne takva kako je formulisana.

Dvostruki DTM šampion Matijas Ekstrem se neočekivano oštrim rečima obrušio na seriju u kojoj je stekao ime i reputaciju, rekavši da ona svetu danas nije potrebna, a da ju je dominacija Audija, njegovog nekadašnjeg poslodavca, učinila isuviše dosadnom.

Predistorija nam je već poznata: organizator šampionata je po odlasku Mercedesa prešao na tehnički pravilnik Klase 1, nadajući se da proširiti saradnju sa japanskom Super GT serijom.

U oba šampionata tehnička osnova je danas identična: automobili s dvolitarskim turboprehranjivanim motorima.

Međutim, usledio je novi egzodus: posle samo jedne godine DTM je napustio R-Motorsport Aston Martin, a Audi će isto učiniti kad prođe sezona 2020. DTM promoter je prinuđen da od 2021. po svoj prilici pređe na GT plus pravilnik, zasnovan na modifikovanoj GT3 tehnici.

Audi i BMW su jedini preostali proizvođači u DTM-u 2020, a od deset dosad izvezenih trka, Audi je osvojio osam.

Sve je ovo navelo Ekstrema, Audijevog DTM šampiona iz 2004. i 2007, da iskritikuje nemačku premijum seriju i oceni je neadekvatnom za zahteve današnjeg vremena.

Upitan da li i dalje prati DTM, on je kazao: “Ponekad, kada imam vremena.”

“Za mene, DTM je bio moj život. Toliko godina sam bio tamo, stigao sam kao mladić i tamo sam napravio karijeru. Ne mogu dovoljno da se zahvalim DTM-u, Audiju, timu Abt i Red bulu na podršci koju sam tamo imao.”

“Ali, kad vidim šta se sada dešava, čak i kao bivši vozač Audija smatram da je to isuviše dosadno.”

“Dominacija Audija zaslužuje komplimente zbog dobro obavljenog posla, ali BMW ne čini tu predstavu dobrom. Premala joj je vrednost s aspekta zabave.”

DTM je tokom poslednjih godina sukcesivno pojednostavljivao aerodinamiku i smanjivao aerodinamički potisak, pa su trke postale nešto uzbudljivije nego ranije, a i prelaz na jednu jedinu mešavinu guma učinio je takmičenje boljim.

S druge strane, uvedene su igrarije kao DRS i P2P i to je povećalo “faktor zabave”, barem onima koji žele preticanja po bilo koju cenu.

Međutim, automobili su ostali preskupi, što je Ekstrema navelo da zaključi: “Visokotehnološki DTM aspekt je s jedne strane sjajan, ali ga s druge strane čini veoma skupim. Ne mislim da je DTM potreban, onakav kakav je danas. Svetu to ne treba.”

“Ako možete da po nižoj ceni stvorite zabavu sa većim brojem učesnika, onda će i gledalaca biti više i sve će ponovo biti bolje, jer i dalje ima mnogo navijača koji su ljubitelji automobila.”

“Ali, kada postoje samo dva proizvođača, kao što je slučaj danas, on ne odgovara potrebama zabave kakva nam je danas potrebna da bi se takmičio s ostalim sportovima.”

Ekstrem je u karijeri osvojio i Svetski relikros šampionat, a danas je brend ambasador Kupre i njen fabrički pilot u budućem Pure ETCR. Biće da su mu te dve kategorije dovoljno “zabavne”…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*