Frajns: Prva DTM pobeda je olakšanje posle tri godine frustracija i timskih naredbi

Holanđanin Robin Frajns skinuo je veliki teret s leđa upisavši prvu pobedu u DTM karijeri na subotnjoj trci na svojoj domaćoj stazi Asen.

Osim što je priznao da oseća olakšanje, Audijev fabrički vozač rekao je da je tokom proteklih godina morao da se pokorava i timskim naredbama, što ga je često frustriralo i možda sputavalo u oslobađanju i prikazivanju punog potencijala.

Frajns je u 2020. osvojio četiri pol-pozicije, ali nijednu nije pretvorio u pobedu. U subotu je na Asenu startovao drugi, a posle obavezne zamene guma prestigao je dotle vodećeg Audi kolegu Loika Divala.

DTM takmičar od 2018, Frajns je jedan od najistaknutijih vozača tekuće sezone, možda i njeno otkrovenje. Jer, ako se očekivalo da će se za tron boriti njegove Audi kolege Rene Rast i Niko Miler, Holanđanin nije doživljavan kao čovek koji će taj duel pretvoriti u tromeč.

Ipak, njegove četiri pol-pozicije i četri podijuma u prvih šest trka postavili su scenario za taj tromeč, a bilans je na Asenu obogaćen još parom izlazaka na pobedničko postolje – ne samo subotnjom pobedom, već i drugim mestom u nedelju.

Frajnsova upečatljiva ovogodišnja izdanja poklapaju se sa zabranom izdavanja timskih naređenja u 2020. Ona u teoriji znači da su svi Audi i BMW vozači slobodni da jurišaju na pobede, a da se od njih ne zahteva da se uklone s puta kolegama koje brend favorizuje i “vidi” kao buduće šampione. A takva praksa u nemačkoj tradicionalnoj turing seriji bila je takođe tradicija.

Frajns je u karijeri bio šampion Formule BMW, Formule Reno 2.0 i Formule Reno 3.5. U skorije vreme osvajao je trke u Blanpan seriji i Formuli E, jedan je pobednika Bathursta 12H, ali je za portal Motorsport.com potvrdio da mu je trijumf na Asenu najbolji, računajući sve kategorije koje je vozio.

“Mislim da jeste najbolji, jer sam toliko dugo na njega čekao”, kazao je 29-godišnji pilot iz Mastrihta.

“Poslednje tri godine su me frustrirale. Svi znaju da su nekoliko godina u igri bile timske naredbe, onda kad više nisam bio u igri za (DTM) titulu. To samo po sebi nije tako loše, ali sad su timske naredbe ionako ukinute. Slobodniji smo da se trkamo, mada ne kažem da to čini ikakvu razliku.”‘

“Ali, kad pogledate da sam toliko puta bio blizu, da sam dosad u 2020. osvojio četiri pol-pozicije, ali da nisam uspeo da pobedim, to me je tu i tamo pomalo bolelo. Konačno sam pobedio, i to na Asenu i to mi predstavlja olakšanje..”

Holanđanin je otkrio i detalje o trijumfu pred svojom publikom: “Bio sam drugi iza Divala. Imao sam dobar tempo na početku, a u automobilu mi je bilo udobnije nego na Lauzicringu. Tamo sam gubio osećaj šta rade gume, dok na Asenu nisam imao taj problem. Imao sam dobre informacije, znao sam šta se dešava s gumama i to je definitivno bio ključ moje prve pobede.”

Posle Asena, Frajns se popeo na drugo mesto na tabeli vozačkog poretka i postao je prvi pratilac Nika Milera. Za njim zaostaje 26 bodova, ali ima 18 poena više od trećeplasiranog Rasta.

Miler je kazao da je već smatrao Frajnsa konkurentom u borbi za titulu 2020. i veruje da bi Holanđanin mogao da postane još ozbiljnija pretnja sada kada je konačno probio led i upisao se u pobednike.

“Kad god su me na poslednja tri vikenda pitali o Frajnsu, uvek sam govorio da ne vidim samo Renea kao konkurenta”, izjavio je Švajarac.

“On to dokazuje svakog vieknda i bilo je samo pitanje kad će osvojiti prvu trku. Učinio je to u subotu, nažalost, siguran sam da mu to neće biti i poslednja pobeda.”

“Mislim da je on jedan od momaka koji zaslužuje dobre rezultate. Brz je, talentovan i podstičemo jedan drugog na napredak. Obojica ćemo zato biti jači u ostatku sezone. Ja znam da mogu bolje, znam gde ću biti jak. Znam i da će se Rene vratiti. Sezona je duga, a ja još ne gledam na tabelu – vreme je da iz dana u dan postižemo maksimum.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*