Gec pobedio na Norisringu, Loson uvećao prednost u generalnom plasmanu pred finale

Vozač Mercedesa Maksimilijan Gec, doneo je 20. pobedu trokrakoj zvezdi na Norisringu, ispred Ardžuna Mainija i Lijama Losona.

Loson je startovao sa pol-pozicije u svom “ferariju”, ispred ABT “audija” kojim upravlja Kelvin van der Linde. Sa treće pozicije je u trku ušao Mercedesov Lukas Auer, ispred svojih kolega po brendu, Mainija, Geca, Filip Elisa i Danijela Hunkadelje.

Kelvin van der Linde je probao da napadne Losona sa unutrasnje strane u prvoj krivini, ali je zbog kasnog kočenja otišao preširoko, pa su mu prolaz zatvorili vozači koji su prošli unutrašnjom stranom krivine i pao je na sedmo mesto.

Usput je omeo i Losona, što su iskoristili Elis i zamena za Aleksa Albona Nik Kasidi da se probiju na prvo i treće mesto, a Loson je pao na drugu poziciju. U četvrtom krugu, Gec je pretekao Kasidija za treće mesto u poslednjoj krivini. Hunkadelja je prvi od vodećih menjao gume, u šestom krugu.

U sedmom krugu, Gec je pretekao i Losonov AF Korse “ferari” na istom mestu kao i Kasidija. Aktuelni vicešampion, Niko Miler je u devetom krugu stigao do devetog mesta pretekavši “laborgini” ekipe T3 motorsport kojim upravlja Esteban Mut.

U duelu dva “mercedesa AMG”, Gec se domogao vodeće pozicije u 11. krugu, kada je pretekao Elisa, ponovo u poslednjoj krivini. Audijev pilot Majk Rokenfeler je nakon druge posete pitlejnu odustao iz trke. Pilotesa “lamborginija” T3 motorsporta, Ezme Hoki, se u 18. krugu okrenula u četvrtoj krivini i pala je na 15. mesto.

U 20. krugu, Kelvin van der Linde je pretekao Auera za šesto mesto u prvoj krivini. Loson je u 23. krugu napao Elisa u četvrtoj krivini i posle blagog kontakta, Elisov “mercedes” se okrenuo na stazi i pao 14. mesto.

Kelvin van der Linde je menjao gume u 23. krugu, a Loson je isto učnio jedan krug kasnije. Južnoafrički trkač je potom pretekao Auera u 26. krugu i domogao se zadnjeg branika Losonovg “ferarija”.

Mercedesov tim Get Spid je obavio veoma brzu promenu guma na Mainijevom “AMG-u”, pa se Indijac na stazu vratio direktno iza Geca, na virtuelno drugom mestu.

Na polovini trke su odustali Šeldon van der Linde i Ezme Hoki. U 65. krugu, vodeći Kasidi je obavio svoju promenu guma i vratio se na stazu ispred Kelvina van der Lindea na četvrtom mestu, ali je potom izgubio poziciju u direktnom duelu sa Južnoafričkim pilotom na kraju 66, predposlednjeg kruga.

Maksimilijan Gec je prvi prešao preko ciljne linije, ispred Mainija i Losona. Kelvin van der Linde je završio trku na četvrtom mestu, ispred Kasidija i Auera. Hunkadelja, Miler, Maksimilijan Buk i Elis su kompletirali plasman najboljih deset.

Lijam Loson vodi u generalnom plasmanu sa 224 poena, ispred Kelvina van der Lindea koji ima 206 i Geca koji ima 203. DTM sezona se završava sutra kada je na programu druga trka na Norisringu.