Glok i Šajder saglasni: Za DTM je najbolje da se 2020. koncentriše na trke u Nemačkoj

Photo Jean Michel Le Meur / DPPI

Timo Glok i Timo Šajder složni su u stavu da bi DTM u ostatku 2020. trebalo da se usredsredi na nemačke autodrome i trkanje na domaćem terenu.

To ne samo da bi bilo finansijski povoljnije od “normalnog” panevropskog šampionata, već je u epohi covid-19 pandemije možda i jedini način da trkačka sezona uopšte bude održana.

DTM je najpre u poslednji čas otkazao svoj predsezonski test, a potom je krajem marta među prvima prilagodio svoj kalendar epidemiološkoj situaciji i pratećim restrikcijama. Prvih pet takmičarskih vikenda provizorno je raspoređeno u kasnije termine u godini, a ukupan broj rundi ostao je na izvorno predviđenih deset – četiri u Nemačkoj, šest u drugim zemljama Evrope, uključujući i Rusiju i Švedsku.

Kako vreme prolazi, prilično je jasno da će i taj provizorni kalendar morati da se menja. U Nemačkoj i Belgiji na snazi su ograničenja masovnih okupljanja koja nemogućim čine otvaranje sezone na Norisringu, kao i održavanje treće runde prvenstva na Zolderu.

Zato u fokusu promotera šampionata treba da budu nemačke piste (Norisring to jeste, ali je ulična staza i stoga nije u igri za “reprizni termin”), a takav pristup ima više prednosti, tvrde bivši i sadašnji DTM pilot.

“Naravno da bi bila varijanta da se serija pretežno koncentriše na Nemačku. Mi imamo lepe i dobre trkačke staze”, izjavio je Glok. “Ali, to je povezano s postojećim ugovorima sa autodromima. U takvoj situaciji je ogromna stavka da se prvo pretresu ugovori i vidi šta je moguće i šta može da se uradi.”

Fabrički BMW pilot može da zamisli i situaciju u kojoj bi serija tri ili četiri puta vozila na Hokenhajmringu, ili na drugim nemačkim stazama iz DTM prošlosti. Jedna od njih bi na primer bio Zahsenring, na kom se prestižna turing kategorija trkala od 2000. do 2002. godine.

Prema tvrđenju portala Motorsport-Total, organizator šampionata zaista razrađuje scenario po kom bi se težište sezone 2020. ponovo prebacilo na Nemačku. ITR se već raspitivao za mogućnost dolaska na Zahsenring, ali je tu naišao na zatvorena vrata jer su svi termini na pisti poznatoj po motociklističkim trkama već rezervisani. U isto vreme, izgleda da Ošersleben uprkos svemu nije u planovima DTM promotera.

I dvostruki šampion serije Šajder može da zamisli prvenstvo koja bi se pretežno ili kompletno vozilo “kod kuće”.

“Verujem da bismo se u aktuelnoj situaciji radovali bilo čemu što može da se ostvari”, kazao je nekadašnji as Audija. “DTM se pojavio i rođen je na nemačkom tržištu. Staza imamo zaista dovoljno, tu su Lauzicring, Ošersleben, Hokenhajm i Nirburgring. A imamo nekoliko test staza koje se definitivno mogu iskoristiti.”

Osim što bi rešio glavobolje oko novog kalendara i povoljno se odrazio na troškove, fokus na takmičenja u Nemačkoj ukinuo bi prelaske granice i putna ograničenja kao faktore koji realizaciju šampionata mogu da učine nemogućom. Takođe, većina DTM timova ima sedište u Nemačkoj, što je još jedna prednost “nacionalnog” pristupa.

“Posmatrano s aspekta činjenice da se sve više pažnje obraća na troškove, to bi bilo i povoljnije nego da se organizuje normalna sezona, barem za timove i u samoj primeni”, primetio je Šajder.

Oba vozača smatraju da je apsolutno najbitnije da se u 2020. DTM motori zavrte, bilo gde i bilo kako.

“Bila bi velika šteta ako uopšte ne bismo mogli da se trkamo. A biće veoma teško da se održi normalan trkački vikend bez navijača. To je tema koja u ovom trenutku deluje praktično nemoguće. Možda će se cela slika promeniti, a ja ništa ne bih više želeo od toga”, istakao je Glok.

Šajder ga je dopunio: “Pre svega imajući u vidu neizvesnu budućnost serije, godina bez ijedne DTM trke bila bi dramatičan kraj jedne priče koja neće uskoro ponovo biti ispisana.”

Ako u 2020. uopšte bude vožen kakav-takav DTM šampionat, on će po svoj prilici morati da počne trkama bez publike. Šef serije Gerhard Berger u početku je odbacivao tu varijantu, ali sada za nju u praksi teško da ima alternative.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


8 + 8 =