Glokov multitasking u Hokenhajmu: Jednom rukom vozio, drugom pridržavao vrata

BMW vozač Timo Glok imao je interesantnih momenata na subotnjoj DTM trci na Hokenhajmringu.

Trkaču iz Lindenfelsa su se u ranoj fazi sprinta otškrinula vozačka vrata, pa je sve do vremena za pit-stop morao da ih pridržava rukom, kako ne bi otpala s automobila.

Glok je u Baden-Virtembergu okončao po njega užasnu DTM sezonu. BMW je generalno bio inferioran u odnosu na Audi, a Timovom “M4 DTM” falili su i pouzdanost i performanse.

Bivši F1 pilot dobro je počeo prvu trku na Hokenhajmringu: startovao je sedmi, pa se u prvom krugu popeo na četvrto mesto.

Od tog momenta Timo je na pravcima morao da vozi jednom rukom, a da drugu drži na levim vratima. Popustila je jedna od tri reze koje ih pridržavaju, ona su se oslobodila i situacija je postajala sve gora.

Glok je u boks otišao već u desetom krugu, kada je obavio obaveznu promenu guma, ali i da bi ekipa rešila neočekivani problem.

Prerani boks rezultirao je problemima u završnici trke, jer su gume na “BMW-u” #16 već bile istrošene, ali je Timo do cilja ipak uspeo da spase šesto mesto.

“Vrata su se samo otvorila u nekom trenutku, mislim u drugom krugu”, ispričao je Nemac za Motorsport.com. “Na početku je sve još bilo OK, ali kako su krugovi prolazili, ona su se sve više krivila na spoljnu stranu i to me je mnogo usporavalo na pravcima.”

“Na početku sam mnogo puta morao da upotrebim DRS kako bih održao korak sa vozićem automobila, ali su me vrata mnogo usporavala. Ona su me i naterala da vrlo rano odem u boks, ali smo posle toga imali vrlo dobar tempo i uspelo mi je da sustignem konkurente.”

“Ipak, na kraju, još uz intevenciju sigurnosnog automobila, bilo mi je jasno da su svi na svežijim gumama, pa sam samo pokušao da preživim i da osvojim koji bod.”

Šef BMW motorsporta Jens Markvart nije umeo da objasni uzrok Glokovog bizarnog problema i pretpostavljao je da je u pitanju ili posledica nekog ranog kontakta, ili preagresivne vožnje preko ivičnjaka.

“Postoje tri reze koje pridržavaju vrata i ulaze u njihov okvir. Ona poslednja je uvek i najgora – ta je i iskočila i samo je bilo pitanje kada će se isto dogoditi i sa preostale dve.”

Markvart se pozabavio i opštijim temama: “Moram da kažem da ne znam šta se ove godine događa s Timom. Kakvo god sra*e da se desi, izgleda da se desi njemu i na njegovom automobilu.”

“Na Nirburgringu su nam, na primer, javili da su nečija vrata ostala na stazi i ja sam pomislio da mora da su njegova. Zapravo, to su bila vrata s “aston martina”, ali videli ste šta se Gloku desilo ovog vikenda. To je neverovatno.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


20 − five =