Grin: DTM auto je pola prototip, pola turing, ali razumem kako GT može da spase seriju

Džejmi Grin je najiskusniji od aktuelnih DTM vozača: nastupao je u svakoj sezoni kategorije od svog debija 2005. godine.

U toku duge karijere bio je fabrički pilot Mercedesa i Audija, osvojio je 17 trka, ali nikad nije uspeo da postane i šampion.

Njegov najbolji konačni DTM plasman bilo je drugo mesto 2015, kada je šampionsku titulu poneo Mercedesov Paskal Verlajn.

U 2017. je trkač iz Lestera zaostajao samo 6 bodova za tadašnjim prvakom i Audi kolegom Reneom Rastom. Ostalo je upamćeno da ga je te sezone kvar sapleo u pretposlednjoj rundi na putu ka trijumfu na Red bul ringu.

Danas 38-godišnjak i suočen s odlaskom Audija iz serije na kraju 2020, Grin će verovatno poslednji put voziti DTM kao fabrički vozač – na stranu mogućnost da ni sama kategorija ne dočeka 2021.

Upitan kako će Audijev predstojeći odlazak uticati na njegov pristup sezoni, Grin je odgovorio: “Mislim da to malo menja perspektivu. S druge strane, i dalje je reč o istim stvarima – morate da date sve od sebe i da se usredredite.”

“U mnogim aspektima radiću isto što bih uvek i radio, pokušavaću da redovno izvodim sve kako treba kako bih se umešao u borbu za titulu i fokusiraću se na jednu po jednu sesiju.”

“Međutim, sigurno je da u srcu znam da je to verovatno moja poslednja šansa da osvojim DTM titulu, a svakako poslednja s Audijem. Zbog tog saznanja osećam određenu težinu u srcu. Ali, na kraju krajeva, takav je život, zar ne?”

“Nekada se stvari menjaju, vi morate to da prebrodite, da nastavite i radujete se onome što dolazi. Da prigrlite promenu, da prigrlite sledeće poglavlje, kakvo god ono bilo.”

Audi je ostavio konkurenciju u prašini 2019, u prvoj sezoni voženoj po tehničkim pravilima Klase 1. Marka iz Ingolštata imala je vozačkog prvaka i viceprvaka, osvojene su i timska i proizvođačka kruna. Stabilnost pravila daje Grinu nadu da će Audi svoju lanjsku prednost uspeti da prenese i u dolazeći šampionat.

Međutim, Englez veruje da će prava slika o odnosu snaga moći da se stekne tek na drugom ili čak trećem takmičarskom vikendu: “Ne želim da zvučim pesimistično, ali moramo da sačekamo da prođe Spa i da dođemo na normalniju stazu. Mislim da se Spa pomalo razlikuje od običnih DTM staza.”

“A ako treba ocenjivati performanse na testu, uvek je veoma teško znati ko je jak a ko nije. To je pogotovu tako u DTM-u, jer vozači imaju potencijalno različite količine goriva. Zato nemamo običaj da sudimo na osnovu kolektivnih testiranja. Znaćemo više posle najmanje dva trkačka vikenda.”

“Mi sigurno nikada ne potcenjujemo konkurente i zaista ne znam ko je jači. Ali, na papiru se malo šta promenilo u pravilima. Baš i ne želim to da izgovorim, ali na papiru ne bi trebalo da bude previše razlika u odnosu na prošlu godinu. Međutim, kao što rekoh – nikad ne smete da potcenite konkurente.”

“Zato ništa ne uzimam zdravo za gotovo. Svakako, nadam se da imamo moćan auto koji će mi dati šansu da osvajam trke i izvezem dobru sezonu.”

Grin se osvrnuo i na moguću DTM budućnost sa GT3 tehnikom, rešenje o kojem se u poslednje vreme najviše priča. On primećuje da GT3 po performansama nije ravan mašinama Klase 1, ali veruje da je to prihvatljiv kompromis da bi DTM preživeo.

“Svi samo možemo da poželimo da se DTM nastavi u kojem god formatu, možda s GT3 automobilima ili s nečim drugim. Mislim da je najvažnije da ostane živ i ostane u pogonu.”

“Ako su GT automobili najbolja ili najodrživija opcija da bi timovi nastavili i da bi proizvođači učestvovali – a cilj bi naravno bio što više proizvođača moguće – onda vidim kako bi prelazak na GT mogao da ima smisla, i to može da se uradi vrlo brzo.”

“Svakako GT automobili nisu brzi poput DTM automobila, ali su jeftiniji za izradu i upotrebu. Možda je tu odgovor, ne znam. Vozio sam neke GT trke, to su veoma kul automobili, stvaraju dobru atmosferu, izgledaju i zvuče dobro.”

“DTM auto je pola-pola, i prototip i turing auto. To je potpuno različita filozofija. Mislim da su glavni dobra predstava i ostanak serije u životu, zato mogu da vidim kako bi GT automobili to potencijalno mogli da obezbede.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


17 + nineteen =