Hilkenberg stopirao BMW/DTM glasine: Danas ništa neće biti objavljeno

Pretpostavke o već dogovorenom BMW/DTM angažmanu aktuelnog Reno F1 vozača Nika Hilkenberga i o utorku kao danu kada saradnja treba da bude objavljena, u određenoj meri je demantovao sam nemački automobilista.

U ponedeljak su se Hilkenbergu zatvorila još jedna, verovatno i poslednja potencijalno zanimljiva F1 vrata, kada je Alfa Romeo tim saopštio da će Antonija Đovinacija zadržati i 2020.

Niko je ranije sam izjavio da ga ne zanimaju ni Indikar ni Formula E, kao ni F1 kokpit tima Vilijams.

DTM je izgledao kao sledeća sasvim logična opcija i italijanski mediji tvrdili su da je prelazak u BMW redove već dogovoren, a navodno su ga isposlovali ljudi iz njegovog menadžmenta.

U najnovijem medijskom istupu, 32-godišnji Hilkenberg je rekao da razgovara jedino sa svojim advokatima, a dovođenje svog imena u vezu s nemačkom premijum turing serijom prokomentarisao je ovako: “Nalazim da je to zabavno, ali nemojte biti isuviše sigurni. Verujte mi, u utorak ništa neće biti objavljeno.”

Trkač iz Emeriha takođe je isključio mogućnost da bi u 2020. bio zaintersovan za ulogu rezervnog ili vozača u simulatoru bilo koje F1 ekipe, što je bio još jedan od elemenata u DTM/BMW spekulaciji – tu rolu je Nemac navodno mogao da ima paralelno s DTM sedištem.

Hilkenberg je došao u Formulu 1 posle briljantne karijere u jednosedima, u koju spadaju i titule osvojene u GP2 i A1 GP serijama.

Na njegovu nesreću, on nikada nije imao zaista konkurentan F1 automobil, pa danas drži neslavan rekord: imao je najviše GP startova a da nije ubeležio ni mesto na podijumu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × 5 =