Hunkadelja ponovo vozi DTM za klijentski tim Mercedesa

Španac Danijel Hunkadelja vraća se u DTM redove i voziće jedini “mercedes” tima GrupaM, uz fabričku tehničku i finansijsku podršku proizvođača iz Štutgarta.

Hunkadelja je tokom šest sezona, od 2013. do 2018, bio član Mercedesove fabričke DTM postave. Do prve i jedine pobede u kategoriji stigao je u završnoj sezoni ovog angažmana.

I posle povlačenja Mercedesa iz šampionata, Hunkadelja je ostao DTM pilot i nastupao je za Aston Martin R-Motorsport tokom jedne i jedine sezone koju je ovaj tim proveo u disciplini.

Ove godine španski trkač je ponovo na platnom spisku Mercedesa, koji ga je smestio u “AMG GT3” klijentske GrupeM, čije je sedište u Hong Kongu.

GrupaM je prvi tim koji je najavio DTM program u 2021, objavivši svoje namere još u novembru prošle godine.

“Radujem se svemu i veoma sam motivisan”, kazao je Hunkadelja. “Pre nekoliko meseci ljudi baš nisu obraćali pažnju na ovaj šampionat, ali su brendovi odjednom ponovo veoma zainteresovani za DTM”.

“AMG me je još na početku godine upozorio da izgleda da se strategija menja i da računaju na mene ako se najzad vrate (u DTM). Ovo je prava doza adrenalina i brutalna motivacija, meni je povratak u DTM nešto posebno i šampionat mi je veoma drag.”

“Imam još mnogo stavki na svom spisku želja koje treba da ispunim. U mojoj poslednjoj DTM godini (s Mercedesom) bio sam superkonkurentan i to mi je bila najbolja sezona u šampionatu. Sada sam ponovo s Mercedesom, u potpuno novom projektu i ova nova avantura me jako motiviše.”

“Želimo Daniju dobrodošlicu u Mercedes-AMG tim GrupaM rejsing 2021. i radujemo se ovom izazovu zajedno sa Mercedesom AMG”, rekao je direktor ekipe Keni Čen.

“Bili smo veoma uspešni u našoj vezi s Mercedesom-AMG kao njihov performantni (fabrički podržan) tim, osvojili smo mnogo trka u poslednjih nekoliko godina i radujemo se nastavku tih uspeha.”

Kako se DTM startna lista popunjava, Mercedes postaje sve zastupljeniji brend na ovogodišnjoj provizornoj startnoj listi.

Što zvanično, što nezvanično, trenutno izgleda da je u igri bar pet njegovih “AMG GT3 evo” automobila, s tim što se očekuje i učešće berlinske ekipe Mike motoršport, koja bi u kategoriju trebalo da vrati Garija Pafeta.