I Tim Rozberg nastavlja DTM program

Tim Rozberg je druga bivša fabrička DTM ekipa Audija koja će nastaviti DTM program i u novom šampionatu baziranom na GT3 tehničkim pravilima.

Ekipu je pre četvrt veka osnovao F1 šampion iz 1982. Keke Rozberg, jedno vreme i sam DTM takmičar. U proteklim godinama, Rene Rast je osvojio sve svoje tri DTM titule braneći njene boje.

Posle gubitka statusa fabričke Audi postave, samim tim i odgovarajuće finansijske podrške, Tim Rozberg je otpustio neke od svojih radnika, zbog čega je bilo otvoreno pitanje njegove budućnosti u tradicionalnoj nemačkoj seriji.

Objasnivši smanjenje personala kao neophodan potez pri transformaciji u redukovanu klijentsku postavu koja sama mora da obezbedi finansije, tim je potvrdio da će voziti DTM u naredne dve godine. Predviđen je nastup s dva automobila.

Detalji programa tek treba da budu saopšteni, ali se pretpostavlja da će ti automobili ponovo biti iz Ingolštata, par “audija R8 LMS GT3”, što znači produžetak saradnje s Audijem, ali na klijentskom nivou.

“Izuzetno mi je drago što mogu da potvrdim naše učešće s dva vozila u DTM-u 2021 i 2022”, kazao je direktor tima Kimo Limatajnen.

“Bilo nam je jasno da ćemo na ovome raditi s najvišim prioritetom kako bismo dokazali naše performanse u najprofesionalnijoj sprint seriji na svetu.”

“U posebnim okolnostima ove 2020. godine, bilo je od ogromne važnosti što smo kao tim ponovo uspeli da proslavimo titulu. Cilj nam je da pobeđujemo, početkom iduće godine prikazaćemo s kim i kako nameravamo da ostvarimo naše ambiciozne namere.”

Pre manje od nedelju dana, nastavak svoje DTM avanture najavio je i doskorašnji Audi partner Abt sportslajn sa dva “audija R8 LMS”. U novoj, GT3 epohi, u takmičenje ulaze i GrupaM kao klijent Mercedesa, te timovi 2 Seas motorsport i Dženson tim Roket RJN, koji će na piste izvesti Meklaren automobile.

DTM sezona 2021, prva s GT3 tehnikom, treba da počne krajem maja na autodromu Igora drajv u blizini Peterburga. Predviđeno je devet takmičarskih vikenda, od toga četiri u Nemačkoj. Šef serije Gerhard Berger nada se broju od najmanje 20 automobila pet različitih proizvođača na početku nove epohe serije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*