Kasidi: Prirodno je što mi je Red bul ponudio DTM sedište, to i dalje može da bude sjajan šampionat

Sho Tamura / Red Bull Content Pool

Novozelanđanin Nik Kasidi će ove godine voziti celu sezonu Formule E, pored toga i nekoliko odabranih DTM rundi.

Kasidi je napravio veliko trkačko ime u Japanu, gde je proveo poslednjih šest godina i osvojio je tri najvažnija tamošnja šampionata: Formulu 3, Super GT i Super Formulu.

Osim što je stekao pobrojane titule, još dva puta je bio Super GT viceprvak a i u Super Formuli mu je pripalo jedno srebro.

U 2021. je rešio da centar svojih aktivnosti prebaci u Evropu. Na saudijskom debiju u Formuli E ostao je bez bodova zbog kazne izrečene posle trke, ali je svejedno bio zadovoljan svojim izdanjem i izjavio da nadmašio sopstvena očekivanja od prvog vikenda.

Formula E Kasidiju ostaje primarni program u 2021, ali mu je uz to Red bul ponudio da brani njegove boje u preoblikovanom DTM šampionatu, zasnovanom na GT3 tehnici.

Budući da je već nekoliko sezona među sportistima koje austrijska kompanija sponzoriše, 26-godišnjak smatra da je prirodno što je pozvan u takav program, makar i parcijalnog karaktera.

On će se trkati za volanom “ferarija 488 GT3” onda kada stalni vozač ekipe Aleks Albon bude imao obaveze rezerviste i test pilota u Formuli 1. “Ferarije” će za Red bul pripremati i servisirati ekipa AF korse.

Kasidi je upoznao DTM na zajedničkim trkama tog i japanskog Super GT šampionata.

© SUPER GT

Sa “leksusom LC500” bio je jedan od gostiju s Dalekog Istoka na DTM finalu na Hokenhajmringu 2019, a novembra iste godine osvojio je prvu od dve zajedničke “Trke snova” DTM i Super GT tehnike na Fudži spidveju.

“Ja sam tri godine u pulu Red bul sportista i naš odnos je bio veoma zabavan. U protekle dve godine nosio sam njihove boje na kacigi u Super GT i Super Formuli”, rekao je Kasidi.

“Taj razgovor je bio prirodan – oni su znali da dolazim u Evropu i imali su na raspolaganju tu priliku da mi ponude da vozim na nekim trkama.”

“Ja sam potpuno posvećen Formuli E i Virdžin rejsingu, kalendar je veoma kompaktan i koncentrovan i nije lako voziti i druge trke. Međutim, mislim da način na koji su me uklopili sa Aleksom Albonom i kako je sve to ispalo savršeno odgovara svim stranama i to je sjajno.”

“Lepo mi je da vozim što više mogu jer sam ja trkač, a da u isto vreme nastavim svoju vezu sa Red bulom zato što je to veoma zabavno.”

U Red bul postavi za DTM je i F2 trkač Lijam Loson, ali je Kasidi jedini od trojice vozača s trkačkim iskustvom u “ferariju 488 GT3”. Ono nije veliko, podrazumeva dve trke Interkontinental GT čelendža 2019, Spa 24H i 10 sati Suzuke.

Foto Facebook

I pored toga, on insistira da mu je “ferari” potpuno nova sprava i da mu je potrebna dodatna kilometraža u tom automobilu kako bi potpuno upoznao njegove karakteristike na stazi.

“Pre nekoliko godina stekao sam nešto iskustva na Spa, ali zapravo nisam imao priliku da vozim auto u trci. Ni na Suzuki ga nisam vozio mnogo”, objasio je Kasidi.

“Mislim da su moja izdanja u tim trkama bila u redu i osećao sam se prilično dobro, ali ne osećam da sam u poziciji da kažem da imam veliko iskustvo s tim automobilom.”

“Svakako će u mom slučaju postojati i taj aspekt učenja, a i trke će biti dosta drugačije u sprint formatu u odnosu na endurans u Internacionalnom GT čelendžu.”

“Trebalo bi da bude jako zabavno, nadam se da će nam se pridružiti još mnogo vrhunskih vozača i proizvođača jer DTM i dalje može da bude sjajan šampionat.”