Kubica: 90% vremena kruga gubim na pravcu, vozač tu nema veliki uticaj

Robert Kubica, Orlen tim ART

Posle dva nova loša trkačka rezultata na DTM rundi na Lauzicringu, Robert Kubica je konstatovao da najmanje 90% od sveg gubitka vremena po krugu on beleži na pravcima.

Pilot iz Krakova nastavlja da se muči u debitantskoj DTM sezoni kao vozač klijentskog BMW tima ART GP.

Prošle su tri runde, iz dosadašnjih šest trka on nije iščupao nijedan poen, s parom trinaestih mesta kao najboljim pojedinačnim rezultatima.

Posle drugog takmičarskog vikenda, voženog na Lauzicring sprint verziji piste, Kubica je izjavio da problem nije jedan, da se ne može rešiti promenom jednog ili dva parametra u setapu i da izgleda postoji neki veći faktor koji mu ruši tempo i performanse.

Međutim, on tada nije mogao precizno da odredi šta tačno nedostaje njegovom “BMW-u M4 DTM” da bi dospeo do nivoa šest fabričkih automobila iz Minhena.

Sada, kad je BMW zabeležio i prvu pobedu u 2020, odgovori postaju još potrebniji, a posle drugog uzastopnog vikenda na Lauziringu Kubica kao da bolje razume šta ga sprečava da prikaže svoj potencijal u novoj takmičarskoj kategoriji.

“Jedan od problema je kako auto ubrzava”, kazao je Robert za poljski “Sportski pregled”.

“Devedeset posto, ili čak svi moji gubici (vremena) u kvalifikacijama dogodili su se na pravcima. A to nije zato što sam prekasno nagazio pedalu gasa, već zato što nam nedostaje ubrzanje.”

“Zbog manjka brzine na pravcu moramo drugačije da podesimo auto, ali kasnije u trkama to ne pomaže mnogo jer automobilu nedostaje i prianjanje. Kad imate nove gume, taj problem nekako i možete da maskirate, ali na dužu distancu – ne.”

Robert Kubica, Orlen tim ART

“Gume se brže troše a auto se još više kliza. To se vidi i spolja, to nije samo moj osećaj. Zato je teško da se ovaj vikend oceni kao napredak.”

“Ako bismo podesili moj auto poput ostalih “BMW-a”, to ne bi pomoglo. A ako bi drugi primenili moj setap, onda oni ne bi daleko stigli. To ukazuje da nešto ne funkcioniše kako bi trebalo.”

“Nadam se da više nema sumnje da nešto nije u redu.”

Trkački rezultati na GP verziji Lauzicringa ponovo su bili razočaranje: dva poslednja, šesnaesta mesta, u subotu minut i 10 sekundi, u nedelju 28 sekundi iza pobednika.

U nedelju je Poljak istina zabeležio najbolji kvalifikacioni plasman sezone – bio je 9 desetinki sporiji od vremena pol-pozicije i osvojio je 11. mesto. U ranoj fazi trke čak je vozio u zoni poena.

“Start je bio prilično dobar, a u prvom krugu sam u jednom trenutku čak bio deveti. Izašao sam iz krivine značajno bolje od Fabija Šerera (WRT Audi), on je bio na spoljnoj strani i jedva je prošao krivinu. Bio sam pola dužine automobila ispred njega, ali me je on prestigao već na polovini pravca.”

“Jedino je utešno što su skoro svi, ili svi gubici bili na pravcima, a vozač tu nema veliki uticaj”, zaključio je Kubica.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*