Menja se plan o organizovanju zajedničkih DTM i Super GT trka u 2019.

U 2019. će biti održana samo jedna samostalna zajednička trka DTM i Super GT serija, umesto izvorno planirane dve, saznaje portal Motorsport.com.

Kada su organizatori ovih prvenstava konačno usaglasili tehnički pravilnik Klase 1, zamisao nije bila da se dva šampionata ujedine, već da automobili iz jedne serije bez ikakvih izmena mogu da se trkaju i u onoj drugoj.

Nemačka serija je ove godine prešla na dvolitarske turboprehranjivane motore, kakvi su u Japanu već dugo standard. S druge strane, Japanci tek treba da primene aerodinamička rešenja sa DTM automobila specifikacije 2019, pa će tehnička saobraznost DTM i Super GT takmičarskih sprava sa normama objedinjenog pravilnika biti postignuta 2020.

Šefovi obeju serija planirali su da u čast standardizacije tehnike već ove godine održe dve zajedničke trke, samostalne u tom smislu što nijedna ne bi bila u sklopu bilo kog od dva šampionata. Jedna od njih trebalo je da se vozi u Evropi, jedna u Japanu.

Novi razvoj događaja doveo je do toga da će trka u Japanu izgleda ipak biti održana, i to u novembru, pošto se na pisti Tvin ring Motegi završi Super GT sezona. Domaćin zajedničkog nastupa verovatno bi bio Fudži spidvej, ali datum još nije određen jer je komplikovano pronaći pravi termin. Nasuprot tome, planovi o organizaciji ekvivalentnog događaja u Evropi sada su odbačeni.

Umesto toga, DTM razmatra mogućnost da pozove Super GT timove da se pojave na jednoj od devet redovnih rundi nemačke premijum serije, kao jednokratni i gostujući učesnici.

DTM promoter objašnjava da i dalje ima nameru da upriliči dva susreta DTM i Super GT tehnike na pisti. Od njih bi samo japanska runda bila samostalna, dok u Evropi, zbog postojećih trkačkih kalendara, takva ne bi mogla da se održi. Rešenje je stoga gostovanje Japanaca u postojećem DTM kalendaru, a još nije odlučeno na koju bi rundu izbor pao.

Kalendari dveju serija poklapaju se samo u jednom slučaju: u vreme kada DTM bude otvarao sezonu na Hokenhajmringu, Super GT će činiti to isto na Fudži spidveju.

Međutim, preklapanje kalendara uopšte nije jedini problem koji treba savladati. Zbog logističkog poduhvata oličenog u transportu automobila iz Japana u Evropu, tek je nekoliko DTM rundi podobno za zajedničku trku, i to su Mizano u junu, Asen u julu i Hokenhajmring finale u oktobru.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


15 − thirteen =