Mercedes forsira “otvoreni izduv” i robustniji zvuk DTM automobila

Photo: Juergen Tap (Hoch Zwei)

U želji da poboljša zvuk DTM GT3 automobila, Mercedes predlaže “otvoreni” izduvni sistem (lišen prigušivača) i zagovara njegovu upotrebu već od ove godine.

U današnje vreme “sterilizacije” trkačke mašinerije, takva inicijativa sportskog odeljenja proizvođača iz Štutgarta deluje istovremeno i iznenađujuće i odvažno.

Prvi korak izveden je na novembarskom DTM finalu 2020. na Hokenhajmringu, kada je nekoliko GT3 automobila vozilo demo krugove kako bi prikazalo kako će izgledati budući DTM.

Tom prilikom, HWA je na stazu izveo “mercedes-AMG GT3” s otvorenim izduvnim sistemom i njegov robustniji zvuk se značajno razlikovao od onog koji su proizvodili GT3 suparnici.

Predstava se dopala i šefu serije Gerhardu Bergeru, a sada se u Mercedesu nadaju da će takav izduv – i zvuk – postati standard u DTM šampionatu GT3 epohe.

“Kad su automobili vozili na Hokenhajmringu, svi su kazali da bi voleli da slušaju takav zvuk”, istakao je koordinator Mercedes-AMG klijentskih trkačkih programa Tomas Jeger za Motorsport-Total.

“Taj zvuk je veličanstven i gledaocima sugeriše brzinu. Kad su automobili tihi, onda ne deluju tako spektakularno kao kada je izduvna cev otvorena.”

Da bi se predlog Mercedesa ostvario, potrebno je da se s njim saglase i drugi proizvođači, ali i FIA, jer otvoreni izduv nije u skladu s aktuelnom GT3 homologacijom.

DTM promoter bi podržao upotrebu ovog sistema, ali ostali proizvođači još nisu dali svoje odobrenje. Takođe, projektovanje i izrada novog izduva iziskuju vreme i novac, a junski start sezone u Monci se bliži.

Mercedes na raspolaganju već ima sistem spreman za upotrebu i po tome je u prednosti. Međutim Jeger ne vidi zašto bi konkurentima bio problem da izrade svoje.

“Jednostavno se ne koriste određeni prigušivači (zvuka), umesto njih stoji glatka cev. Zadatak bi zato trebalo da bude ostvarljiv. A čak i ako bi takav izduv uticao na snagu automobila, to bi se dalo urediti Balansom performansi.”

“Da smo o tome raspravljali na sastanku proizvođača pre tri nedelje, onda bi vremenski interval bio još širi. Izrada delova iziskuje nešto vremena, ali još ima šanse.”

U slučaju timova koji bi iste automobile prijavljivali za DTM i za druge GT3 serije, Jeger opet ne vidi poseban problem jer zamena “otvorene” klasičnom konfiguracijom izduva treba da traje samo dva sata.

“Uklonite pragove, onda uklonite cevi sa izduvne grane i ugradite ono što želite. To postoji kao komplet za konverziju i zaista je jednostavno. Teoretski čak možete reći da ćete danas na testu voziti tiho, a sutra na trkačkom vikendu glasno.”

Mercedes-AMG je prvi put izradio otvoreni izduvni sistem za IMSA šampionat sportskih automobila i prodao pet tako opremljenih GT3 vozila 2017. godine.

Ako drugačija konstrukcija izduva još nije potpuno razjašnjena i dogovorena stvar, upotreba katalizatora u DTM-u jeste.

Jeger je objasnio: “Neki proizvođači nisu imali katalizator jer on ne mora obavezno da bude homologiran. Ali, naše je mišljenje da danas auto u svakom slučaju mora da poseduje katalizator, u tome su svi bili složni i voziće se sa katalizatorima.”