Miler bez savršenog vikenda na Nirburgringu: Moj “audi” je zbog kvara senzora gubio i do 70 KS

Švajcarac Niko Miler bio je favorit za osvajanje nedeljne DTM trke na Nirburgringu, ali ga je tehnički defekt osujetio i osudio ga na peto mesto na cilju – njegov izjednačeni drugi najgori rezultat godine.

Audijev pulen i lider šampionata startovao je s pol-pozicije i sve do obaveznog odlaska u boks grabio je ka petoj pobedi u sezoni, uz ohrabrujuću prednost nad timskim kolegom Robinom Frajnsom.

Međutim, tempo i brzina na pravcu 28-godišnjeg vozača značajno su opali u drugom delu trke i tada je krenuo njegov pad.

Prošla su ga četvorica fabričkih Audi trkača, Frajns, Rene Rast, Majk Rokenfeler i Loik Dival, a Miler je završio trku iza ovog kvarteta, samo četiri desetinke pre “BMW-a” Šeldona van der Lindea.

Još dok je Abt tim radio na dijagnostikovanju problema koji je Milera koštao pobede, ovaj je otkrio da je posredi senzor ulazne grane. Pogrešna očitavanja detektovala su povišenu temperaturu, pa je sistem automatski srezao snagu motora, kako bi obezbedio njegov opstanak i eventualni dolazak na cilj.

Sve se to ispoljavalo gubitkom od oko 70 KS, a vremena krugova “audija” #51 postala su sporija za otprilike jedan sekund.

“Verovatno je dušu ispustio senzor temperature”, kazao je Miler. “Tada motor ulazi u sigurnosni režim rada jer očitava previsoke temperature.”

“Da bi se sprečila eksplozija motora, dolazi do redukcije snage. Pošto moramo da koristimo jedan motor cele godine, ne možemo da dopustimo da nam eksplodira.”

“Bacio sam prvi pogled na podatke i jasno je da je to bio slučaj već od petog kruga nadalje. Postojao je postepeni gubitak snage tokom celog ostatka trke. To sam osetio odmah posle pitstopa i otad je sve postajalo samo gore i gore.”

“Falilo je mnogo snage. Proverili smo podatke, u pojedinim krugovima to je bilo blizu 70 KS. To je mnogo. U nekim krugovima gubili smo i do jedne sekunde, problem je bio ogroman.”

“Bio sam veoma zabrinut da neću završiti trku jer je auto tako loše primao gas. Buka u kokpitu bila je drugačija i, razume se, preko svega toga fali vam i snaga, a temperature nisu one koje treba da budu.”

Miler je zbog opisanog malera propustio izglednu i retku priliku da tokom vikenda na GP verziji Nirburgringa upiše maksimalno mogućih 56 bodova.

On je osvojio pol-pozicije za obe trke (6 poena), u subotu je uknjižio još 25 poena kada je trijumfovao sa preko 15 sekundi prednosti (drugi najveći razmak između prvo i drugoplasiranog u 2020), ali ga je tehnika izdala na putu do vrhunskog skora.

“Mislim da je auto u nedelju bio sjajan. Voleo bih da sam mogao da se borim sa Robinom pred kraj. Ne mislim da bi trka bila šetnjica u parku, kao u subotu, ali sam sasvim ubeđen da bih imao sve sastojke potrebne da se borim za pobedu.”

“Kako DRS ove godine funkcioniše, ne mislim da bih u nedelju uspeo da odmaknem Frajnsu, ali sam siguran da mu život ne bi bio tako lak kako je na kraju ispalo.”

“Bio je to skoro savršen vikend. Ne blefiram kad kažem da je moj auto verovatno bio najbrži u svakoj sesiji. U takvoj situaciji želite da osvojite tih 56 poena, a mi nismo uspeli. Nije nam se dalo.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*