Nagrađen Audi DTM motor, proglašen za trkačku pogonsku jedinicu godine

Audijev šampionski 2.0 TFSI agregat, dominantan u DTM sezoni 2019, nije osvojio “samo” dvanaest trka i trostruku DTM krunu – vozačku, proizvođačku i timsku titulu – pomerajući rekorde u šampionatu.

Na Svetskom simpozijumu motornog sporta u Londonu žiri je ovaj visoko efikasni dvolitarski turboprehranjivani četvorocilindraš od 610 KS proglasio za Trkačku pogonsku jedinicu 2019. godine.

Motor je razvijen u Audi sportu, a zasluge za njegovo stvaranje pripadaju timu koji je predvodio Štefan Drajer.

Projektovan po pravilima Klase 1, koja su u DTM-u na snagu stupila 2019, to je najefikasniji i najmoćniji agregat koji je Audi u ovom takmičenju upotrebio od 1990. godine.

Brendu iz Ingolštata on je doneo prednost od 582 poena u proizvođačkoj kategoriji šampionata, što je bodovna dominacija koju nijedna kuća nikada nije prikazala u nemačkoj premijum turing seriji.

Svetski simpozijum motornog sporta svoja priznanja dodeljuje od 2005. godine, a Audiju i njegovim inženjerima dosad su dodeljene tri nagrade.
Prvu je poneo Ulrih Barecki, proglašen za projektanta trkačkog motora godine upravo te 2005. Kao šef razvoja motora, on je “potpisao” V8 TFSI agregat koji je Audiju doneo petu pobedu na 24 časa Le Mana.

Početkom 2014, Barecki je ponovo postao laureat, kao stvaralac efikasnog V6 TDI motora “audija R18 e-tron kvatro”, koji je godinu dana ranije bio nepobediv u FIA Svetskom endurans prvenstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × 5 =