Norisring “otkazao” DTM, Spa otvara sezonu!

(Photo by Hoch Zwei)

Iako je na juče objavljenom revidiranom DTM kalendaru Norisring označen kao mesto održavanja prve runde šampionata 2020, trka na ulicama Nirnberga ipak neće biti.

Većina serija još ranije je eliminisala gradska takmičenja sa svojih kalendara, dok se DTM nadao da će tradicionalni vikend na Norisringu nekako moći da se održi, podrazumevalo se bez gledalaca kraj staze.

“Norisring nam je ludo bitan jer je tu srce nemačkog auto-sporta”, kazao je u sredu DTM šef Gerhard Berger. “On je za DTM ono što je Monako za Formulu 1.”

Međutim, vlasti bavarskog grada danas su saopštile da ne mogu da daju dozvolu za održavanje takmičarskog vikenda planiranog za 11. i 12. jul, pozivajući se na zabranu organizovanja većih manifestacija koja traje najmanje do 31. avgusta.

“Kao odgovorna okružna vlast, po ispitivanju svih okolnosti došli smo do zaključka da čak ni “trka za duhove” ne može da bude odobrena zbog zakona o prevenciji zaraze i da, prema današnjem stanju stvari, ne možemo da načinimo izuzetak i da za nju damo odobrenje”, stoji u saopštenju.

Kako je Norisring otpao sa DTM kalendara (kao i Anderstorp, Igora drajv, Brends Heč i Monca), šampionat 2020. imaće devet umesto deset takmičarskih vikenda i trebalo bi da počne na Spa-Frankoršampu 1. i 2. avgusta.

Pomalo je ironično da staza u Ardenima nije bila u izvornom DTM programu za ovu godinu i da je tek juče dobila mesto na kalendaru.

Kako se doznaje, nadležne belgijske vlasti dale su sve potrebne dozvole za trkanje na Spa-Frankoršampu, na koji nemačka premijum turing serija na nije dolazila od 2005. godine. Tada je na cilj prvi stigao Mika Hakinen u “mercedesu”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*