Nova DTM tehnika može ozbiljno da promeni odnos snaga među timovima i proizvođačima

Posle radne zime koju su obeležile intenzivne pripreme proizvođača iza zatvorenih vrata, novi DTM automobili vraćaju se na staze, gde voze svoje prve krugove u 2019.

Prošlonedeljni trodnevni test na stazi Heres u Španiji je bio prva prilika da se sva tri proizvođača, Aston Martin, Audi i BMW, nađu na pisti u isto vreme. Nova sezona uvek donosi nove izazove, ali ove godine, donosi i nova značajna pravila.

Prvi čovek DTM sportskog i inženjerskog odseka Gordijan fon Šening dao je pregled najznačajnijih promena u pravilima, istakao kako je regulativa ustanovljena da bi poboljšala trkanje i pobrojao šta vozači, inženjeri i mehaničari mogu da očekuju na početku priprema za 2019.

 Možete li nam dati pregled najvažnijih promena pravila za 2019?

– Najpre, DTM za 2019. ima nove motore – to je ogromna praktična i filozofska razlika. I upravljačko telo ITR i proizvođači su bili za promenu koncepta motora i prešli smo sa V8 atmo motora na manje, lakše, turboprehranjive četvorocilindarske. Turbo motor je efikasniji i još važnije, mnogo snažniji, i po pitanju obrtnog momenta i po maksimalnoj snazi. Kao rezultat, automobili će biti mnogo brži.

Zašto je došlo do prelaska na turboprehranjive motore?

– Ovom promenom se DTM prilagodio japanskoj Super GT seriji. Oni voze turbo motore od 2014. i uživaju u odličnom trkanju u tom šampionatu. Odlukom da usvojimo ta pravila, efektivno otvaramo vrata međunarodnom turing trkanju vrhunske klase – naši automobili će moći da se trkaju jedni sa drugima, što će omogućiti proizvođačima da nastupe u većem broju serija, to je i ekonomičnije.

Šta će biti najveći izazov za vozače ove sezone?

– Kao i uvek, postojaće proces učenja, ali znamo da su naši vozači ekstremno kompetentni i da će se brzo navići na novi paket. Automobili za 2019. neće imati samo veću maksimalnu brzinu, već će biti brži svugde, naročito na izlazu iz krivina.

Turbo ima značajno dejstvo na odnos snage i težine, što će opet imati veliki uticaj na performanse. Najvažnije – mislim da će vozači posebno uživati u dodatnoj snazi, a najbolji od njih će izvući maksimum ovladavajući trošenjem guma, upravljanjem performansama i pomagalima za preticanje.

Šta će biti najveća promena za projektante i inžinjere?

– Novi motori imaju mnogo dodatnih komponenti i instalacije koje treba smestiti, o tome mora da se razmišlja. To nije samo novi blok, treba misliti na veće temperature i veći broj delova, tu su turbo i njegove potkomponente, kao interkuler, izduv i ventil rasterećenja. To na početku deluje jednostavno, ali može da napravi čitav niz sitnih problema koje onda treba rešiti tokom testova.

Trkačkim inženjerima će odmah biti prioritet da se fokusiraju na povoznost motora, koji će mapirati tokom testova. Moraće takođe da uspostave dobar osnovni setap kako bi se vozač osećao prijatno u automobilu. Istovremeno, sa novom, manjom težinom, biće manje mogućnosti za poigravanje raspodelom masta, što komplikuje stvari.

Kako će promene pravila uticati na trkanje?

– To je za nas jako važna tema: želimo da promene pravila imaju pozitivan efekat na spektakl i iskustvo navijača. Novi motor, DRS pravila i novi “bust” sistem aktivacije dodatne snage će, po našem mišljenju, učiniti trkanje mnogo uzbudljivijim. Dalje, promene pravila nude svima priliku za napredak. Dosadašnji poredak mogao bi ozbiljno da se izmeša, što neki dobro pripremljeni tim ili proizvođač mogu jako dobro da iskoriste i da steknu prednost. Definitivno očekujem neke neobične rezultate, posebno u prvih nekoliko trka i mislim da su izgledi uzbudljivi za timove, vozače i navijače.

Iz tehničke perspektive, čemu se najviše radujete ove sezone?

– Zvuku turbo motora, definitivno! Tokom V8 ere, motori su bili glasni, ali su bili nekako monotoni. Novi četvorocilindarski motori će nas obradovati pravom simfonijom zvuka. Takođe jedva čekam da vidim šta mogu R-Motorsport i HWA da postignu sa svojim Aston Martin projektom. Fantastično je što se prvi put u istoriji serije na startu pojavljuje svetski poznat proizvođač luksuznih automobila. To je zaista tip brenda koji treba da privučemo u DTM i siguran sam da će neke ljude iznenaditi.

Na kraju, vraćamo se na Zolder posle skoro dve decenije i prvi put se trkamo u Asenu – obe staze su zaista zahevne i to je istinski dobitak za DTM kalendar. Treba da počnemo odmah!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


14 + thirteen =