Očekivano: Otkazan i zajednički predsezonski DTM test na Hokenhajmringu

DTM promoter, krovna organizacija ITR, a uz punu podršku proizvođača, Audija i BMW-a, odlučio je da otkaže zvanični predsezonski test koji je trebalo da bude održan od 16. do 19. marta na Hokenhajmringu.

Podsetimo, taj test je prvobitno trebalo da se vozi u Monci, ali je krajem januara, zbog bezbednosnog rizika izazvanog rapidnim širenjem koronavirusa u Italiji rešeno da se on održi na pisti u Baden-Virtembergu.

Sada je otpala i ta mogućnost, a uzrok je, jasno, širenje koronavirusa.

Odluka o otkazivanju testa doneta je samo dan pošto je organizator saopštio da će on, zbog sigurnosnih razloga, preventivno biti zatvoren za sve predstavnike medija, fotografe i emitere.

“Zdravlje i sigurnost svih uključenih osoba za nas imaju najviši prioritet”, izjavio je ITR rukovodilac Marsel Mohaupt.

“Generalna situacija s koronavirusom, u vezi s poznatim zvaničnim direktivama koje su donele nemačke vlasti, kao i sa našom brigom o sigurnosti svih učesnika, znači da smo odlučili da ovaj test otkažemo.”

„Naravno, razočarani smo što je DTM, poput mnogih drugih sportova morao da posegne za tim merama, ali one služe dobrobiti svih.”

“Što se tiče starta sezone 2020, u bliskom smo dijalogu s našim partnerima, proizvođačima i lokalnim organizatorima trka.“

Teoretski, trke prve runde sezone trebalo bi da se voze 25. i 26. aprila.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × four =