Opet zbog pandemije: DTM traži novi termin za Norisring

Tradicionalna DTM runda na ulicama Nirnberga trebalo je da bude drugi takmičarski vikend sezone 2021, ali ju je trenutna pandemijska situacija u Nemačkoj učinila neodrživom.

Šampionat će startovati u Monci u drugoj polovini juna, dok je trkanje na Norisringu bilo predviđeno za prvi julski vikend.

Međutim, grad Nirnberg zbog pandemije korona virusa ne daje odobrenje da se vozi u tom prvobitno zakazanom terminu, pa će za “Monako Bavarske” morati da se pronađe alternativni, verovatno jesenji datum.

DTM krovna organizacija ITR i lokalni organizator Motorsport klub Nirnberg (MCN) zajednički rade na rešenju kojim bi se izbeglo da Norisring drugu sezonu uzastopce (i ponovo zbog korone) izostane sa kalendara prvenstva.

Ti pokušaji su razumljivi jer se o trkama na uličnoj stazi u Nirnbergu neretko govori kao o vrhuncu DTM sezone.

“Ne želimo da i drugu godinu provedemo bez tradicionalnih trka na Norisringu”, kazao je Volfgang Šloser, predsednik MCN. “Zato ne štedimo truda i zajedno sa ITR ispitujemo mogućnosti da ih do kraja maja zakažemo za novi, jesenji termin.”

“Tokom proteklih nedelja smo nekoliko puta odlagali početak konstrukcije kompleksa staze. Međutim, sada smo svi mi zajedno, grad Nirnberg, ITR i MCN, došli do zaključka da su trke početkom jula neodržive zbog trenutne situacije s kovidom-19.”

Mišljenje da je Norisring neophodan u rasporedu takmičenja deli i Frederik Elzner, šef ITR operative: “Norisring je izuzetno poglavlje u DTM istoriji i zato ovaj izuzetni događaj pripada našem kalendaru.”

“Zajedno sa svim uključenim stranama i dalje pokušavamo da omogućimo da se ove sezone on ipak održi. Ostajemo pri najavljenih osam trkačkih vikenda za DTM sezonu 2021.”

Umesto Norisringa, druga runda na DTM kalendaru sada postaje Lauzicring, planiran za 23/25. jul.