Ovako je “BMW M4 DTM” prilagođen posebnim Kubicinim potrebama

ART Grand Prix, Robert Kubica, BMW M4 DTM

Da bi Robert Kubica mogao da vozi “BMW M4 DTM” u ovoj DTM sezoni i da se u njemu dobro oseća, komande modela bavarskog proizvođača morale su da budu preuređene.

Tako je bilo u Formuli 1, tako je i u DTM-u, tako se radilo i sa ostalim automobilima u kojima se Poljak trkao posle februara 2011, kada je u reli udesu doživeo posebno teške povrede desne podlaktice, lakta i ramena.

Njegova desna šaka od tog trenutka ne funkcionišu kao ranije i zato su za Kubicu komande u kokpitu organizovane u skladu s njegovim posebnim zahtevima.

“Postoje određene adaptacije koje smo morali da izvodimo na svim automobilima koje vozim”, priča 35-godišnji pilot iz Krakova.

“Ja se klackalicom za promenu brzina služim samo levom rukom. Za mene je i regulator balansa kočne sile premešten s decne na levu stranu jer mi to upotrebu čini prijatnijom.”

Tokom oporavka od pomenutog udesa, Kubica je spoznao da njegova desna ruka više nema one motoričke sposobnosti kakve je posedovala pre nesreće. Od tog trenutka, on je postao levoruk: ne samo što je naučio da piše levom rukom, već njome izvodi i najvažnije pokrete u trkačkom automobilu.

To je zainteresovalo Audi pilota Majka Rokenfelera, koji je posredstvom onbord snimaka nastalih u BMW kokpitu tokom testa na Nirburgringu gledao šta i kako Kubica izvodi na volanu.

“On levom rukom šaltuje i naviše i naniže, tako što pomera klackalicu u jednom ili drugom smeru. Gurne je napred da bi prebacio u višu brzinu, a potpuno normalno je povuče unazad da bi šaltovao naniže. Mi ostali normalno naviše šaltujemo desnom, a naniže levom rukom”, analizirao je Rokenfeler i izneo svoj lični utisak.

“Naravno, vidi se kako glavi kako glavni deo posla u krivinama on obavlja levom rukom. I već je veoma impresivno kako on to radi, s kakvom konstantnošću i kakvom brzinom. Ja bih na njega svakako računao.”

Tokom prilagođavanja kokpita, BMW inženjeri su sa volana Robertovog automobila uklonili desnu klackalicu menjača, jer mu je ona u svakom slučaju nepotrebna.

Dodatno je još nekoliko dugmića na volanu preprogramirano, kako bi njihov raspored odgovarao Kubicinim željama. Međutim, za razliku od situacije u Vilijams F1 timu 2019, Poljak sada nema potpuno novi volan, a izgled njegovog BMW upravljača razlikuje se od uobičajenog samo po tome što nedostaje desna klackalica za promenu stepena prenosa.

Kubica ne oseća da je u drugim segmentima vožnje hendikepiran u odnosu na DTM konkurente. On kaže: “DTM automobili manje iscrpljuju jer su G sile mnogo manje nego u Formuli 1. Telo je podvrgnuto manjem optrećenju i uslovi su manje zahtevni kad je u pitanju centrifugalna sila.”

Međutim, jedan aspekt DTM trkanja njemu predstavlja nepoznanicu: “Još nikada nisam vozio na kružnoj stazi po vrućini, a sa krovom nad glavom. Uvek sam imao nešto vazduha. Znači da bi moglo postati mnogo vrelije nego u formula automobilu. To ću iskustvo verovatno doživeti jer ćemo voziti i u vrelim mesecima u godini, iako ne na najvrelijim mestima ovog sveta.”

Temperature u kokpitu su možda nepoznanica, ali pilot klijentskog “BMW M4 DTM” ne očekuje da bi taj faktor trebalo da mu predstavlja veliki problem: “Trke su kraće nego u Formuli 1, zato se ne brinem zbog fizičkog aspekta.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*