Ovo je Audi fabrička flota za DTM 2020

Audi je prikazao takmičarske boje svojih šest fabričkih “RS 5 DTM” automobila namenjenih DTM kampanji 2020.

Marka iz Ingolštata bila je trijumfalna u prošloj sezoni, prvoj godini pravila Klase 1, i prigrabila je sve tri titule, vozačku, proizvođačku i timsku.

Za misiju odbrane naslova šampionski automobil je optimizovan u detaljima, a zadržana je ista zvanična šestočlana postava koju čine branilac naslova Rene Rast i kolege Niko Miler, Loik Dival, Robin Frajns, Džejmi Grin i Majk Rokenfeler

Takođe, tri klijentska “RS 5 DTM” prijaviće privatni tim WRT.

Nova i već postojeća sponzorska partnerstva izdiktirala su takmičarske boje Audijevih šest fabričkih automobila, a livreja je u svim slučajevima osavremenjena.

Najviše je novih sponzora u Rastovom slučaju, među njima je najveći jedan proizvođač nameštaja. Rokenfelera podržava firma koja izrađuje opremu za automehaničarske radionice, Divala proizvođač filtera za vazduh. Akrapovič je sada prisutan na Grinovom automobilu, a Miler i Frajns ostali su u bojama Kastrola, odnosno Arala.

Krupne tehničke promene i nisu dozvoljene pravilima Klase 1, pa je osnova “RS 5 DTM” ostala nepromenjena, a poboljšanja su učinjena samo u detaljima, između ostalog uslovljenim i prohtevom da DTM bude uzbudljivije i rentabilnije takmičenje.

U praksi, to znači sledeće: dvolitarskom TFSI motoru je snaga smanjena za oko 5%, što je posledica propisima naloženog smanjenja dopuštenog protoka goriva sa 95 na 90 kilograma.

Osnovna snaga DTM agregata deklarisana je na “preko 610” KS, a posredstvom “Push-to-Pass” funkcije, ona se kratkoročno može podići na oko 640 KS.

P2P funkcija zadržana je i u 2020, ali će u trkama moći da se upotrebljava češće: tokom 24 kruga, umesto dosadašnjih 12 sistem će moći da se aktivira u intervalima od po 5 sekundi, što bi trebalo da trke učini uzbudljivijim.

Push-to-Pass od ove godine moći da se koristi i u kvalifikacijama, kao i DRS. I DRS će u trkama moći da se koristi češće, pa će ova dva instrumenta kombinovano omogućiti “audiju RS 5 DTM” da dostiže maksimalnu brzinu od gotovo 300 km/h, što će, naravno, zavisiti od staze.

“U doglednoj budućnosti Audi će prodavati više automobila s motorima s unutrašnjim sagorevanjem nego onih na elektropogon”, istakao je šef Audi motorsporta Diter Gas. “Zato trkačka serija s modernim, efikasnim SUS motorima ima smisla paralelno s našim angažmanom u električnoj seriji kakva je Formula E.”

DTM šampionat 2020. treba da počne 25. i 26. aprila na belgijskom Zolderu, mada bi njegov start mogao biti odložen u zavisnosti od situacije izazvane pandemijom koronavirusa. Covid-19 je već “premestio”, a potom i “otkazao” zvanični zajednički predsezonski test.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × 5 =