Pafet se vraća u DTM, naravno s Mercedesom

Englez Gari Pafet vratiće se u temeljno preuređeni DTM kao vozač Mercedesa-AMG.

On će u dolazećoj sezoni biti jedini trkač Mike motoršport tima, jedne od pet klijentskih i fabrički podržanih ekipa sportskog odeljenja proizvođača iz Štutgarta.

Kao što se dugo pretpostavljalo, Pafet će ponovo braniti boje kuće s kojom je postigao najveće uspehe u karijeri, a njegovo takmičarsko oružje biće “mercedes-AMG GT3 evo”.

Za volanom Mercedesovih automobila on je osvojio dve DTM titule, 23 trke i zabeležio 48 podijuma tokom 15-godišnjeg angažmana između 2003. i 2018.

Pafet je i poslednji Mercedesov DTM šampion. Drugu krunu izborio je 2018, posle čega se Trokraka zvezda povukla iz ove serije da bi se posvetila Formuli E.

On je drugi DTM prvak koji će učestvovati u prvenstvu 2021. Svoje mesto u ovogodišnjoj seriji odavno je dobio osvajač titule 2013. Majk Rokenfeler, kao jedan od troje vozača Abt Audi postave.

Mercedes je potpuno preskočio DTM epohu Klase 1 i vraća se u seriju sada baziranu na FIA GT3 standardu.

Na DTM startnoj rešetki 2021. biće sedam njegovih automobila, što ga u ovom trenutku čini najzastupljenijim proizvođačem u disciplini.

Sve klijentske ekipe Mercedesa učestvovaće na prvom zvaničnom DTM predsezonskom testu (i prvom u istoriji s GT3 tehnikom), koji sutra počinje na Hokenhajmringu.

DTM šampionat 2021. startuje u drugoj polovini juna u Monci.