Pafet se vraća u DTM s Mercedesom?

Dvostruki DTM šampion Gari Pafet nalazi se na putu povratka u DTM s Mercedesovim klijentskim timom Mike motoršport.

Osvojivši 2018. svoju drugu DTM titulu s Trokrakom zvezdom, Englez je kao fabrički vozač Štutgarta prešao u Formulu E.

Tamo je 2018/19 nastupao za HWA rejsleb, ekipu koja je bila prethodnica Mercedesove fabričke postave u FIA šampionatu električnih jednoseda.

Sezona je bila razočaravajuća, Pafet je izgubio svoju trkačku rolu u Formuli E i 2020. ga nije bilo na takmičarskoj pozornici.

(Photo by Malcolm Griffiths / LAT Images)

Njegov povratak u DTM nove, GT3 epohe, mnogo značio bi značio i Mercedesu i samoj seriji jer bi podigao profil i kvalitet startne liste, dodajući joj jedno šampionsko ime iz dosadašnje ere.

DTM je već pretrpeo udarac izgubivši aktuelnog prvaka Renea Rasta, koji je odlučio da se u potpunosti posveti Formuli E. Audijev Majk Rokenfeler zasad je jedini bivši prvak koji će izvesno voziti i renovirani šampionat.

Smatra se da Pafetov kambek forsira zvanični DTM tehnički partner Šefler, koji zajedno s promoterom serije radi na DTM električnom projektu za 2023. godinu.

Šefler je u saradnji s kompanijom Paravan razvio elektronski upravljački sistem (steer-by-wire) bez mehaničke veze volana i točkova. On ukida potrebu za postojanjem stuba upravljača i trebalo bi da se ove godine nađe u “mercedesima AMG GT3” Mike motoršporta.

Inače, steer-by-wire tehnologija nije u skladu s aktuelnom FIA homologacijom “mercedesa AMG GT3”, pa bi za nju morala da se traži dodatna, ali su ljudi iza projekta uvereni da to neće biti prepreka.

Kako je primena ovog sistema komplikovaniji poduhvat, Šefler i Paravan bi svoje inženjere i mehaničare upoznate sa tehnologijom poslali Mike motoršportu.

Oba proizvođača volela bi da vide 40-godišnjeg Pafeta u kokpitu, jer je on za vreme DTM karijere od 15 uzastopnih sezona – sve u fabričkom timu Mercedesa – ostavio dubok trag, koji se ogleda i u broju od 23 osvojene trke.

Ovakvoj kombinaciji svakako bi se obradovao i promoter serije Gerhard Berger.

Dodajemo da se Mike motoršport formalno još nije obavezao da će učestvovati u GT3 epohi nemačke tradicionalne serije.