Potvrđeno: DTM predsezonski test premešten s Monce na Hokenhajmring

DTM organizator pronašao je novu lokaciju za zajednički predsezonski test: on će biti održan na Hokenhajmringu od 16. do 19. marta.

Kao što smo ranije pisali, test i medija dan trebalo je da budu održani na Nacionalnom autodromu Monca, ali je do promene moralo da dođe zbog bezbednosnih rizika izazvanih širenjem korona virusa na severu Italije.

Monca se i dalje nalazi na trkačkom kalendaru i nemačka premijum turing serija treba da je poseti u periodu od 26. do 28. juna. To će biti prvi put da se DTM trka na legendarnoj pisti severno od Milana.

“Sve je očiglednije da širenje i obuzdavanje korona virusa nažalost utiču na javni život na mnoge različite i tužne načine”, izavio je Marsel Mohaupt, šef  kompanije ITR koja promoviše DTM.

“Kako su sigurnost i dobrobit svih učesnika na prvom mestu u našim razmišljanjima, odlučili smo da naš predsezonski test premestimo na drugu lokaciju.”

“Veoma smo zahvalni našim partnerima u Monci i Hokenhajmu na saradnji u ovoj stvari i radujemo se što ćemo Italiju posetiti na leto, kada će DTM prvi put gostovati na legendarnoj Monci.”

I medija dan šampionata takođe će biti upriličen na autodromu u Baden-Virtembergu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


20 − 20 =