Prekinuto DTM partnerstvo: Rastali se R-Motorsport Aston Martin i HWA

Copy: R-Motorsport

Tim R-Motorsport Aston Martin rastao se sa grupom HWA AG, koja je izradila i pripremala dvolitarske turbo motore za četiri trkačka “vantidža” u minuloj DTM sezoni.

Do prekida zajedničkog poduhvata, koji je trajao samo godinu dana, došlo je obostranim sporazumom i on stupa na snagu odmah.

O ovakvom ishodu se i ranije govorilo zbog nedovoljne pouzdanosti i snage motora “aston” automobila ispoljenih početkom i u završnici DTM sezone 2019.

HWA (od Hans Verner Aufreht) je decenijama i sa izuzetnim uspehom sprovodio fabrički DTM program Mercedes-Benca. Povlačenjem štutgartske kuće iz serije, novog partnera pronašao je u švajcarskom timu koji na staze izvodi automobile s odobrenjem engleskog luksuznog premijum proizvođača.

Aston Martin će nastaviti da podržava R-Motorsport i njegove “vantidže DTM” koji se pod licencom trkaju u seriji rukovođenoj tehničkim pravilima Klase 1, čak i šire planove Švajcaraca da stupe i u druge šampionate po tom pravilniku, kao što je japanski Super GT.

Dalje informacije o trkačkim planovima R-Motorsporta za 2019. biće objavljene u skorom roku, a one se u prvom redu odnose na isporučioca DTM agregata.

“Nažalost, nismo uspeli da uspostavimo bilo kakav konsenzus o daljoj saradnji sa HWA AG u vezi sa ispunjenjem naših obaveza prema DTM-u”, izjavio je direktor R-Motorsporta dr Florijan Kamelger.

“Jedina opcija nam je bila da prekinemo partnerstvo sa HWA u DTM-u i da se usredsredimo na budućnost. Uprkos raskidu te saradnje, mi i dalje planiramo da nastavimo DTM angažman i u ovim izmenjenim okolnostima preorijentisaćemo se za 2020, u koordinaciji s Aston Martinom.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 + 3 =