R-Motorsport potrošio 20 miliona evra na Aston Martin DTM program 2019, serija je preskupa za privatnike

Copy: R-Motorsport

Šef kompanije HWA AG Ulrih Fric ocenio je da je DTM preskup za privatnike, komentarišući pretpostavljeni 20-milionski budžet tima R-Motorsport Aston Martin, koji se iz serije povukao posle samo jedne godine učešća.

Švajcarska ekipa je neko vreme smatrana “DTM spasiocem” jer je zahvaljujći njoj obezbeđeno prisustvo trećeg brenda u šampionatu, odmah po povlačenju Mercedesa iz serije.

U suštini, Aston Martin je bio samo treći brend, a ne i treći proizvođač, u smislu u kojem su to Audi i BMW. R-Motorsport je od Engleza nabavio ekskluzivnu licencu i time stekao pravo da za takmičenje napravi i prijavi četiri “vantidža DTM”.

Dvolitarske turboprehranjivane motore za njih je izradila i pripremala kompanija HWA, koja je prethodno decenijama sprovodila fabričku DTM operaciju Mercedesa. Ti motori su se ipak vremenom pokazali nedovoljno pouzdanim i nedovoljno snažnim. Tokom sezone “astoni” nijednom nisu uspeli da završe trku na jednoj od prvih pet pozicija.

Krajem oktobra 2019, R-Motorsport i HWA su okončali zajednički poduhvat i rastali se, a samim tim činom, Švajcarci su ostali bez motora za svoje automobile.

R-Motorsport je u to vreme izražavao nameru da pronađe novog partnera i nastavi DTM kampanju (u tom kontekstu je pominjan BMW), ali se kasnije ispostavilo da je i svih pet napravljenih “vantidža” ostalo u HWA garaži.

U januaru je ekipa konačno bacila peškir u ring i objavila da napušta DTM kako bi se posvetila drugim projektima i šampionatima, misleći pri tom u prvom redu na GT3 kategoriju i Astonov hiperautomobil “valkira”.

Veruje se da je R-Motorsport na DTM 2019. potrošio 20 miliona evra, a da je to četvrtina procenjenog budžeta fabričke ekipe Audija. To bi značilo da je Ingolštat uložio 80 miliona evra u prvu DTM sezonu voženu po tehničkim pravilima Klase 1.

U svetlu tih brojeva, Fric je upitan da li je DTM postao preskup i za Motorsport.com je izjavio: “Rekao bih da je DTM preskup za privatnu inicijativu, za privatni tim, ukoliko nemate fabričku podršku. Ali, da li je to u krajnjem slučaju preskupo za proizvođača ili mu sasvim odgovara, to zavisi od proizvođača.”

“Pitanje je šta je skupo. DTM je profesionalna disciplina auto-sporta najvišeg nivoa i vi se trkate protiv dva nemačka premijum proizvođača koji jedan drugom ne daju ni trenutak predaha. Sve je to pitanje srazmere”, kazao je nekadašnji šef DTM programa Mercedesa.

U DTM-u će u 2020. funkcionisati dva privatna tima, ali tesno povezana s proizvođačima. Audijev klijent, belgijska ekipa WRT, ostala je u šampionatu s parom “RS 5 DTM” automobila. Od ove sezone i BMW ima klijenta: francuski ART GP priprema jedan “M4 DTM” za Roberta Kubicu.

Na početku nove sezone, krajem aprila na Zolderu, DTM startna rešetka imaće 15 automobila, što je prilično mršavo. Napori organizatora da uveća broj takmičara prisustvom nekog od japanskih automobila iz Super GT šampionata nisu urodili plodom, iako dve serije dele jedinstven tehnički pravilnik.

Ulrih Fric pozdravlja ideju o potpunoj kompatibilnosti DTM i Super GT tehnike, kakva je stvarnost u GT3 i GT4 šampionatima širom sveta jer su standardi uvek isti: “Ako bi japanski vozač došao u DTM, on bi relativno lako mogao da se trka, ali u potpuno razvijenom automobilu. To je i zamisao iza GT3 i GT4 koncepta, automobili mogu univerzalno da se voze u različitim trkačkim serijama.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


seven + 5 =