Rast: Brends Heč je staza za prave muškarce!

DTM automobili Klase 1 sa preko 610 konjskih snaga ovog vikenda će se trkati na jednoj od staza sa najvećom tradicijom, koja se smatra jednom od najizazovijih na svetu.

Nakon nekoliko gostovanja na Indi konfiguraciji, koja nije bila toliko popularna među DTM vozačima, nemačka premijum turing serija se od 2018. takmiči na 3.916 km dugačkoj Gran pri verziji staze, koja je nekada bila domaćin trke Formule 1 za VN Velike Britanije.

“Staza je pravi DTM dragulj,” kaže prvi čovek Audi motorsporta, Diter Gas. “Nakon fantastične premijere prošle sezone, pitamo se zašto se nismo oduvek ovde trkali.”

Čuvene sekcije staze kao što su Padok Hil, Druids, Hotorn, Dingl del i Klirvejs, ne ostavljaju ni vozače brenda sa četiri prstena ravnodušnim.
“Kul je što u DTM-u vozimo kroz iste krivine kojima su ranije prolazili Niki Lauda i Džejms Hant pre 40 godina, a posle i Najdžel Mensel,” rekao je Džejmi Grin. “To su bili moji heroji iz detinjstva. Bredns Heč je mesto sa bogatom istorijom.”

“Radujem se tim dvema trkama,” kaže vodeći u generalnom, Rene Rast, koji je prošle sezone sa trećim i četvrtim mestom bio najbolje plasirani Audijev vozač na autodromu u blizini Londona.

“Brends Heč je staza za prave muškarce staza. Ima mnogo brzih krivina i skoro da nema površina za izletanje. To znači da se svaka greška odmah kažnjava i morate uvek biti ekstremno fokusirani. Sigurno je da svi iz sveta auto-moto sporta znaju za prvu krivinu – Padok Hil. To je krivina sa karakterom i istorijom.”

“Sa novim turbo automobilima, staza će biti mnogo veći izazov,” smatra Majk Rokenfeler, koji je 2013. pobedio na Indi stazi, nešto kraćoj od dva kilometra, a i na prošloj trci na Asenu stajao je na najvišem stepeniku podijuma.

“Sa snagom koju imamo, biće mnogo zabavnije. Staza je odlična i ima nekoliko krivina koje zahtevaju dosta hrabrosti. Ako bude suvo, gume će opet igrati ključnu ulogu.”

“Izgledaće spektakularno kada budemo leteli kroz šumu u našim turbo zverima i budemo dostizali veoma velike brzine,” tvrdi Niko Miler, drugoplasirani u generalnom. “Imao sam mogućnost da otkrijem ovu kul stazu stare škole tokom prošlogodišnjeg DTM vikenda. Staza je jako zabavna, ekstremno joj se radujem, kao i veoma strastvenim engleskim navijačima.”

Njegov timski-kolega, Robin Frajns, raduje se još jednoj tradicionalnoj pisti na kalendaru: “Super je što se DTM trka na tradicionalnim pistama kakve su Zolder i Brends Heč. Uz naš novi “audi RS5 DTM” sa snažnijim turbo motorima, svaka staza je dobra, čak i Zolder sa svojim krivinama od 90 stepeni. Brends Heč je jedna od onih legendarnih staza na kojima se Formula 1 nekada trkala. Ima mnogo teških krivina. Dovoljna je jedna greška da automobil završi u zidu. Tako i treba da bude.”

“Prošle godine, svi smo bili srećni što se trkamo na Gran pri stazi”, kaže Loik Dival. “Brends Heč je jedan od vrhunaca sezone. Auto-moto sport je velika stvar u Engleskoj, zato je dobro što se DTM tu trka. Uostalom, ovo je jedna od najvažnijih trkačkih serija na svetu. London nije daleko. Mnogo je došlo na premijeru prošle sezone. Staza je kul, ide uzbrdo i nizbrdo, veoma je uska i preticanje nije lako. Bez obzira na to, bilo je situacija kada su tri automobila vozila naporedo. Izvesti perfektan krug je veliki vozački izazov.”

Raspored vikenda će isto predstavljati poseban izazov za timove.
“Događaj na Brends Heču traje dva dana uz ekstremno kompaktan program,” dodaje Diter Gas, “Zato ćemo morati da se postaramo da ništa ne pođe naopako!”

U subotu pre podne, biće 45 minuta za treniranje, što će biti praćeno kvalifikacijama za prvu trku. Trke na britanskom autodromu će počinjati u 14:30 po centralnoevropskom vremenu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × four =