Rast na pol-poziciji, osam “audija” na prvih osam mesta!

René Rast (GER), Audi

Kvalifikacije za drugu DTM trku na Brends Heču završene su neverovatnom dominacijom vozača Audija, fabričkih i privatnih, koji će na popodnevnom sprintu popuniti prva četiri reda startne rešetke.

Već u prvoj polovini sesije svih osam “audija” poređalo se na prvih osam pozicija, a druga tura brzih krugova, započeta šest minuta pre isteka predviđenog vremena, poslužila je samo za novo i minimalno mešanje karata među vozačima brenda iz Ingolštata.

Pol-poziciju je suvereno osvojio Rene Rast monster krugom od 1:15.134, koji mu je doneo i 3 bonus poena.

Lider šampionata je već u prvom pokušaju zauzeo čelo poretka zaustavivši štopericu na 1:15.696, a zatim se u drugoj turi brzih krugova poboljšao za preko pola sekunde.

Među njegovim kolegama vođena je borba za status prvog pratioca, u kojoj je konačno najuspešniji bio Loik Dival, koji će uz zaostatak od 0,298 sekundi deliti prvi startni red sa Rastom.

Sa pozicija 3 i 4 startovaće Robin Frajns (+0,700) i Džejmi Grin (+0,785), a treći red popunjavaju još dva fabrička vozača marke s četiri prstena, Majk Rokenfeler (+0,825) i Niko Miler (+0,834), inače drugi u generalnom.

Dugu listu ovog jutra uspešnih Audi pilota popunili su trkači privatne ekipe WRT: sedmoplasirani Pjetro Fitipaldi sa automobilom repariranim posle jučerašnjeg kvalifikacionog udesa (+0,881) i Džonatan Aberdin (+0,882). Brazilca i Južnoafrikanca razdvojio je samo jedan hiljaditi deo sekunde.

BMW je doživeo katastrofu i nijedan “M4 DTM” nije ušao ni u interval od jedne sekunde zaostatka za Rastom.

Najbolji predstavnik Bavarskih motornih radionica je Filip Eng (+1,041), koji će u drugu trku krenuti kao deveti.

Deseto vreme sesije izvezao je najuspešniji trkač R-Motorsport “aston martin vantidža” Danijel Hunkadelja (+1,123), koji je obezbedio poziciju sa spoljne strane petog startnog reda.

Timo Glok je nastup okončao na 11. mestu (+1,140), a jučerašnji pobednik na Brends Heču Marko Vitman bio je minimalno sporiji (+1,162) i startuje dvanaesti.

U plasmanu slede još dva BMW takmičara, Šeldon van der Linde (+1,262) i Joel Erikson (+1,291), koji je zbog tehničkog problema bio prinuđen da propusti jučerašnju trku.

Domaći trkač i jedan od junaka subote Pol Di Resta dovezao je “aston martin” do 15. mesta (+1,576), društvo u osmom redu praviće mu najsporiji BMW pulen Bruno Spengler (+1,581).

Sa začelja kolone startovaće dva “vantidža DTM”: Džejk Denis je bio 1,671 sekund sporiji od vlasnika pol-pozicije, a poslednji, osamnaestoplasirani Ferdinand Zvonimir fon Habsburg kasnio je 1,863 sekunde.

Trka 2 engleske DTM runde startuje u 14:30 po srednjoevropskom vremenu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


17 + 6 =