Rast: Niže temperature nam idu naruku, a do kraja sezone neće biti toplije

Dve pobede na dve trke na Zolderu elektrifikovale su DTM kampanju Renea Rasta i dovele ga na samo 10 poena iza vodećeg Audi kolege Nika Milera.

Ovog vikenda, DTM karavan je ponovo na istom autodromu, Rast i njegov Tim Rozberg pokušaće da nastave tamo gde su pre nedelju dana stali, a dvostruki šampion serije ispričao je šta ga u završnici sezone čini jačim i kako će pristupiti preostalim trkama.

Kako se uspešni vikendi proslavljaju u sezoni kakva je 2020?
“Na stazi, naravno, nije više moguće ono što je bilo moguće ranije. Jednostavno, to je zbog strogih protivepidemijskih mera koje sprovode DTM organizator i Audi. Umesto proslava, imali smo skromnu porodičnu večeru u ponedeljak uveče.”

Šta ti je glavna motivacija u auto-sportu?
“Naravno, pobeđivanje. Cilj mi je da uvek budem ispred svih ostalih. Ove godine nisam uvek bio u stanju da to učinim, ali će možda ova sezona imati srećan završetak.”

Kako obnavljaš energiju između trka?
“Mogu da se isključim kad provodim vreme s porodicom. Tada se mentalno udaljim od auto-sporta. Dan ili dva posle trkačkog vikenda uglavnom su dovoljni da napunim baterije i tada ponovo mogu u potpunosti da se usredsredim na auto-sport. A vikend poput onog prošlog u Zolderu daje vam dodatni podsticaj jer znate da se ponovo borite za titulu.”

Imaš li vremena da se oporaviš između trkačkih vikenda koji se bez pauze nadovezuju jedan na drugi?
“Između njih skoro da nemate vremena da se odmorite. Uspeo sam da pauziram u ponedeljak, ali već dan kasnije, ponovo sam se vratio u sportski ritam, analizirao sam podatke na laptopu i čitao izveštaje. Takođe razmenjujem ideje s mojim trkačkim inženjerom Florijanom Rinkesom, kako bismo bili u još boljoj poziciji za sledeći vikend.”

Kalendar sezone je veoma kompaktan, pre starta šampionata bilo je brige o kondiciji vozača. Kako se dosad mentalno i fizički nosiš sa ovom godinom?
“Sve zajedno bilo je okej, iako moram da priznam da je bilo komplikovano, naročito posle avgusta. Mnogo sam se pripremao za svoj angažman u Formuli E, a odmah posle otvaranja DTM sezone na Spa sledilo je šest trka Formule E. Na kraju sam u avgustu samo dva dana proveo kod kuće. To me je stajalo puno energije, ali sam sada u potpunosti fit. Iako smo DTM trke vozili skoro svake nedelje, konačno sam imao više vremena da ponovo udahnem.”

Na prvom od dva vikenda na Zolderu, dve pobede u dve trke ubacile su te u epicentar borbe za titulu. Jeste li kao tim radili više nego obično uoči Belgije?
“Posle trka na Nirburgringu imali smo dva vikenda da još jednom analiziramo protekle runde šampionata. Sasvim je moguće da smo time napravili korak napred, ali mislim da je glavni faktor u tome da niže temperature nama idu naruku. Pre toga smo imali više problema s pregrevanjem guma. U sadašnjim uslovima, gume se troše na potpuno drugačiji način i izgleda da nama to pogoduje.”

“Audi” ti se zapalio pre nedeljnog starta na Zolderu. Pamtiš li sličan šok u svojoj karijeri?
“Ja sam vozio mnogo trka, ali iskreno ne mogu da se setim ničega što bi bilo uporedivo s tim. Mogu samo da se setim jedne ADAC GT Masters trke. ABS je otkazao u krugu koji je vodio ka startnoj rešetki. Sve smo pokušali da bismo ga ponovo aktivirali, ali nije upalilo. Zato sam morao da vozim trku bez ABS-a, ali nikada pre nisam doživeo da mi se auto zapali neposredno pre starta.”

Rešavanje te situacije bilo je i primer timskog rada. Na osnovu tvog iskustva u auto-sportu, da li je tipično da svi pomažu svima?
“Da, tako sam ja to doživeo. U takvim situacijama svako pomaže. U nedelju su svi pomagali, naravno i iz drugih Audi timova, ali i iz BMW-a, koji su odmah pripremili mali protivpožarni aparat. Po mom mišljenju, to je karakteristično za automobilski sport, da u takvim trenucima u padoku svi pomažu, bez obzira da li je problem kod nekog iz istog brenda, ili iz rivalskog.”

Na startu te trke prestigao si dva “BMW-a” pre prve krivine. Da li ti je to najbolji DTM startni manevar?
“Već sam pogledao podatke i ako se uzme u obzir samo vreme od 0 do 100 km/h, to u stvari nije bio dobar start. Ali, s aspekta teških uslova na stazi, možda je i bio. Moram da kažem da je tu bilo i dosta sreće, jer Timo Glok i Šeldon van der Linde nisu krenuli dobro, a ja sam se probio bez incidenta u prvoj krivini. Sve je to moglo da prođe i sasvim drugačije.”

Slični uslovi se očekuju i na drugom DTM vikendu na Zolderu. To ti daje samopouzdanje?
“Da, jer izgleda da nam niže temperature staze više odgovaraju. Bili smo naročito moćni u dužim turama vožnje, ali i u kvalifikacijama. Zato sam veliki optimista i mislim da ćemo ponovo moći da postignemo dobre rezultate na Zolderu. Kad pogledam na sezonsko finale u novembru, moglo bi da bude zanimljivo jer dotle neće postati toplije. Mnogo je faktora koji će borbu za titulu učiniti još zanimljivijom.”

Poslednjih šest trka završio si na podijumu. Kako to uvek uspevaš da se poboljšaš u završnici sezone?
“Glavni razlog je u tome što mi tokom sezone neprekidno poboljšavamo naša podešavanja. Ja u svakoj trci mogu dodatno da prilagodim svoj stil vožnje automobilu. A u isto vreme, ekipa mi pomaže setapom i bolje razumemo šta nam je potrebno da bismo bili brzi. Tokom prethodnih vikenda ponekad sam imao osećaj da vozim dva različita automobila, toliko smo menjali auto od prvog do drugog dana. Na Zolderu sam prvi put imao osećaj da su naše osnovne postavke one prave. To daje samopouzdanje i neophodnu smirenost. Sad je sve u detaljima, mislim da smo sada u toj zoni. I, istina je, u prethodnim DTM godinama bili smo uspešni u tom aspektu.”

Prvi put od 1987. DTM će ići na Hokenhajmring samo jednom u godini. Da li će se zato finale razlikovati od prethodnih?
“Ne mislim da će to prouzrokovati previše problema. Naravno, lakše je bilo u prethodnim godinama, kada samo imali zvanični predsezonski test i prvu rundu na Hokenhajmu kao osnovu. Onda je za finale najveći broj parametara već bio uređen. Sad bi moglo da bude zanimljivo sa setapom, mada bi dosad već svaki tim trebalo da razume kako da izvuče maksimum iz svog automobila.”

Pre finalnog okršaja za DTM vozačku titulu, Miler, Robin Frajns i ti ponovo ćete voziti “audi R8 LMS” na trci Spa 24 sata. Da li si zabrinut da bi vožnja GT3 automobila mogla da utiče na tvoju pripremu za DTM finale?
“Ja sam pre Zoldera sedeo u dva različita trkačka automobila, prvo u “R8 LMS” na Nirburgringu 24H, a zatim u Formuli E tokom testiranja u Italiji. To ne bi trebalo da bude problem, pogotovu što će vreme pre DTM finala biti dovoljno da se ponovo pripremim za vožnju DTM automobila.”

Kakva ti je taktika odbrane naslova u preostalim trkama?
“Naravno, želimo da nastavimo tamo gde smo stali na Zolderu, da koncentrišemo naše snage i, iznad svega, da pokušamo da ne pravimo nikakve greške. U tome je ključ. Ali, na kraju krajeva, sve će završiti od toka trka, koliko ćemo morati da rizikujemo. Nema uvek smisla da svom silom idete na pobedu. Na Zolderu smo videli koliko brzo možete da izgubite poene. Ipak, ako su Niko ili Robin ispred mene, naravno da ću učiniti sve što mogu da završim ispred njih. A ako sam ja napred, moraću da procenim koliki je rizik smislen. Okršaj će definitivno biti zanimljiv.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*