Šansa za juniore: BMW M2 kup kao DTM predjelo

Od ove godine DTM uvodi BMW M2 kup kao element pratećeg programa na šest od svojih devet trkačkih vikenda.

Novo monomarka takmičenje biće realizovano u saradnji sa BMW M motorsportom. Zamišljeno je kao privlačna, pristupačna i finansijski održiva platforma za talentovane vozače, koji će doći iz karting i juniorskih serija, a zatim svoje veštine na zadnjem pogonu pokazati u DTM okruženju i napredovati ukoliko budu uspešni.

Glavni junak biće model “BMW M2 CS rejsing”, koji predstavlja ulaznicu u BMW svet klijentskog trkanja. Pokreće ga redni turbo šestocilindraš od tri litra zapremine, snage do 450 KS i maksimalnog obrtnog momenta od 550 Nm.

Inauguralni BMW M2 kup voziće dvanaest trka na šest autodroma, četiri u Nemačkoj, po jednom u Austriji i Holandiji.

Najuspešniji piloti mogu da računaju na BMW podršku i šansu da se u narednim godinama trkaju u drugim modelima bavarske marke.

Ta mogućnost ne odnosi se nužno samo na klijentske takmičarske programe, već su trkači i potencijalni kandidati za prošle godine ponovo pokrenuti BMW junior tim.

Zato će nova serija koristiti i čelnicima BMW motorsporta jer povećava broj kandidata među kojima mogu da biraju svoje buduće pitomce.

Koncept BMW M2 kupa utemeljen je na principima podjednakih šansi i transparentnosti. Automobili se pripremaju centralno, a takmičarima se dodeljuju uoči svakog trkačkog vikenda.

Sva takmičarska vozila biće opremljena Gudjir pneumaticima. BMW M motorsport i Gudjir su poslednjih godina sarađivali u trkačkom M3 GT2 programu na Nirburgringu 24H i drugim endurans serijama, kao i u opremanju modela “240i kup” za trke na Nordšlajfeu.

Za M2 kup na raspolaganju će stajati po jedna specifikacija slik i guma za kišu u dimenziji 265/660 R18.

kalendar BMW M2 kupa 2021:
2-4. jul: Norisring (GER)
23-25. jul: Lauzicring (GER)
20-22. avgust: Nirburgring (GER)
3-5. septembar: Red bul ring, Špilberg (AUT)
17-19. septembar: TT Asen (NED)
1-3. oktobar: Hokenhajmring (GER)