Sergej Sirotkin: DTM mi jeste opcija za 2019.

Ruski trkač Sergej Sirotkin smatra DTM jednom od opcija za nastavak svoje karijere u 2019, i to pošto je testirao “audi RS5 DTM” na testu mladih vozača na autodromu Heres.

Sirotkin je bio jedan od sedmorice pilota koji su isprobali DTM mašineriju odlazeće (V8 atmo) generacije u Andaluziji.

Audi sport u sredu je otkrio svoju fabričku šestočlanu postavu za DTM 2019, prvu godinu koja se vozi po tehničkim pravilima Klase 1. Njen je sastav ostao neizmenjen u odnosu na minulu sezonu – ali su još dodatna dva sedišta na raspolaganju u klijentskom timu WRT, koji će dogodine debitovati u nemačkoj premijum turing seriji.

I tu svoju šansu za iduću godinu vidi Sirotkin, koji je već najavio nastupe i na barem dve trke Svetskog endurans prvenstva u LMP1 automobilu.

“Bilo mi je drago da se vratim u jednostavniji padok, sa manje osoblja, u kojem zaista možete da razgovarate sa svakim članom ekipe”, kazao je 23-godišnji Rus o svom iskustvu sa testa za Autosport.

“Prijalo mi je da se podsetim opuštenije trkačke atmosfere kakvu imate u juniorskim serijama.”

“Kako je DTM jedna od mojih opcija za iduću godinu, nismo mogli da se ne pojavimo na testu. Uvek sam spreman za nova trkačka iskustva, nije se postavljalo pitanje treba li to da učinim ili ne.”

Moskovljanin je na Heresu prešao 91 krug, vožnju je opisao kao jedinstveno, ali i prilično komplikovano iskustvo i priznao da do kraja nije potpuno razumeo “audi”, niti je stekao pravi osećaj u njemu.

“To je svakako drugačiji automobil. Na neki način i pomalo čudan i bilo mi je potrebno vreme da mu se prilagodim.”

Bivši vozač Formule 1, GP2 i Formula Reno 3.5 serije, Sirotkin je veoma zainteresovan i za Formulu E, ali ne u neposrednoj budućnosti, jer je aktuelna, peta sezona tog šampionata tek započela.

“To bi potencijalno mogla da bude opcija za iduću godinu, ali nismo ni sa kim razgovarali ni o kakvim testovima”, objasnio je nekadašnji trkač Vilijams F1 tima.

“Nivo je privlačan, ima moćnih timova i brzih vozača. Dopada mi se blisko trkanje, kada morate da se borite da biste izvukli 110% iz sebe i iz automobila. To možda nije F1 nivo, ali je blizu.”

“I to su otvoreni točkovi i serija ima veliki potencijal da se dalje širi. Kao dugoročni projekat, mislim da je to vrlo zanimljiva opcija.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four + twelve =