Spengler završava DTM karijeru, voziće za BMW u IMSA šampionatu

Kanađanin Bruno Spengler završio je svoj DTM angažman, ali ostaje BMW pilot i ubuduće će za Bavarce nastupati u IMSA šampionatu sportskih automobila.

To znači da će on u idućoj sezoni zameniti sedište modela “BMW M4 DTM” kokpitom “BMW-a M8 GTE”, a prvi radni zadatak imaće već u januaru, na Roleksu 24 na Dejtoni. On ostaje i rezervni i test vozač BMW i Andreti motorsporta u Formuli E.

Spengler za sobom ima 15 godina DTM trkanja. Bilans glasi: 195 trka, 16 pobeda, 18 pol-pozicija, 51 podijum, 1.024 boda i, kao kruna karijere, titula koju je s “BMW-om” osvojio 2012. To je bio prvi naslov za BMW po povratku u DTM nakon 18 godina pauze.

Poslednji trijumf Kanađanin je zabeležio ove godine na Norisringu, u sezoni koja je po BMW bila izuzetno teška, a proizvođača je navela da ozbiljno razmotri svoje dalje DTM korake. Obnova vozačke postave očigledno je jedan od njih, a Bruno nije očekivao prekomandu.

“Pre svega, razume se da sam razočaran što 2020. neću više voziti DTM”, rekao je Spengler. “Tokom 15 godina bilo mi je fantastično, a za to vreme DTM je postao moja porodica – u njemu se trkam skoro pola svog života.”

“U svojih 195 trka doživeo sam neke fantastične uspehe, iznad svega naravno titulu s BMW-om, osvojenu u Hokenhhajmu 2012. Taj naslov će za mene uvek biti u tesnoj vezi s Čarlijem Lamom. Kao sportista, svakako bih voleo da sam ostao još neku godinu i nedostajaće mi DTM navijači.”

“Iako je za mene iznenađenje što neću voziti i šesnaestu DTM sezonu, moram da gledam napred. Dobro mi je u BMW porodici, očekuje me novi izazov i spreman sam da ispišem novo poglavlje svoje karijere. Poznajem “BMW M8 GTE”, BMW tim RLL i neke od severnoameričkih staza. Zato mislim da ću se tamo brzo snaći. Kao Kanađaninu, svakako će mi biti drago što ću na Mosportu na leto voziti svoju prvu pravu domaću trku posle dugo, dugo vremena.”

Spengler je u DTM svetu najpre bio vozač Mercedesa, u kom je proveo period od 2005. do 2011, tokom kojeg je dva puta bio viceprvak serije. U BMW je prešao kada su se Bavarci 2012. vratili u seriju i odmah osvojio vozačku titulu.

“Malo je vozača imalo tako veliki uticaj na DTM poput Bruna Spenglera u poslednjih 15 godina”, izjavio je šef BMW motorsporta Jens Markvart. “Osvojivši titulu u prvoj BMW sezoni 2012. postigao je nešto što u to vreme niko nije smatrao mogućim i tako je stekao stalno mesto u istoriji BMW motorsporta.”

“Od 122 DTM trka koliko je za nas vozio, osvojio je sedam, a njegova poslednja pobeda na Norisringu bila je dirljiva. U 2019. on je probio granicu od 1.000 osvojenih bodova i to podvlači izvanredan status koji je Bruno sebi izgradio u DTM-u.”

“Ipak, smatrali smo da je 2020. pravo vreme da zauzmemo novi zajednički pravac za godine koje dolaze i tu odluku nismo lako doneli. Međutim, kao i svake godine, detaljno studiramo našu postavu vozača i sigurni smo da Bruno svojim iskustvom može da nam pomogne da napredujemo u IMSA seriji. Biće i rezervni i test vozač u Formuli E, drago mi je što ostaje uvaženi član porodice, a već ćemo se postarati da se iduće godine dostojno oprosti od DTM navijača.”

Poslednja Markvartova rečenica navodi na pretpostavku da će Kanađaninu alzaškog porekla biti upriličen jedan vajldkard start u dolazećoj sezoni.

U svakom slučaju, jedno od šest mesta u BMW fabričkoj DTM postavi za 2020. sada je upražnjeno. Na testu u Heresu automobile proizvođača iz Minhena vozili su Robert Kubica i Nik Jeloli, a kao mogući novi BMW DTM pulen pominje se i Lukas Auer, bivši vozač Mercedesa-AMG, koji se rastao s Red bulom posle sezone provedene u japanskoj Super Formuli.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × three =