Treći “lamborgini hurakan” na DTM rundi na Lauzicringu

Foto: Gruppe C Photography

Ekipa T3 motorsport mogla bi da proširi svoju trkačku flotu i prijavi i treći “lamborgini hurakan” za DTM rundu na Lauzicringu.

Kako javljaju specijalizovani portali, tim iz Drezdena ima takav plan i u trkačku akciju bi ubacio Lamborgini juniora Maksimilijana Paula, uz svoje celosezonske takmičare Estebana Muta i Esme Hoki.

T3 je u protekle dve godine nastupao u GT Masters seriji, za koju je pripremao dva “audija R8 LMS” i jedan “bentli kontinental GT3”.

Za ovu sezonu, ekipa se u potpunosti posvetila automobilima iz Sant’Agate Bolonjeze i nedavno joj je isporučen i treći “hurakan” GT3 specifikacije.

Taj automobil biće angažovan na preostalim rundama ADAC GT Masters sezone 2021, ali se veruje da bi mogao da bude spreman za DTM trkanje, uz tek minimalne izmene diktirane specifičnim Balansom performansi ove serije.

Kako sada stvari stoje, očekuje se da Paul vozi samo domaću rundu T3 motorsporta na Lauzicringu i ne planiraju se njegovi dalji DTM nastupi u kasnijoj fazi aktuelnog šampionata.

Razlog za to leži i u činjenici da mladi Nemac sa ekipom ima ugovor koji se odnosi na GT Masters, gde deli kokpit “lamborginija” sa zemljakom Hugom Zaseom.

T3 motorsport je izvorno želeo da Paulu omogući celosezonski DTM angažman, ali je bio primoran da odustane od tog plana jer za njega nije bilo sponzora. Zato se 21-godišnjak umesto na DTM usredsredio na GT Masters.

“Voleli bismo Maksa za vozača jer mislimo da bi bio dovoljno dobar za gornju trećinu kolone, ali nažalost nismo imali budžet za to”, svojevremeno je objasnio šef tima Esteban Fojht.

Stoga je T3 odložio Paulov pun DTM program za 2022. godinu, ali sada izgleda da bi momak iz Drezdena već u idućeg meseca mogao da ubeleži svoj debi start u tradicionalnoj seriji.

Ukoliko se taj plan ostvari, T3 će postati tek drugi DTM tim koji na staze izvodi tri automobila u bilo kojoj od rundi tekuće sezone. Tri automobila, ali za kompletnu godišnju kampanju, prijavljuje i Abt sportslajn, koji u garaži ima “audije R8 LMS GT3” za šampiona iz  2013. Majka Rokenfelera, osvajača Nirburgringa 24H Kelvina van der Lindea i bivšu formula takmičarku Sofiju Flerš.

Krajem aprila, T3 je objavio svoj tadašnji DTM plan i on je podrazumevao samo jedan “hurakan” za 19-godišnjeg Belgijanca Estebana Muta.

Međutim, samo nedelju dana pre starta sezone, oni su prijavili i drugi “lamborgini”, čiji je kokpit poveren Britanki Esme Hoki. Ona je u DTM stigla posle propasti angažmana u Evropskoj Le Man seriji, za koju je bila registrovana s pogrešnim vozačkim statusom (bronzani umesto srebrnog).

Na trkama u Monci Hoki je bila petnaesta i sedamnaesta, dok se Mut i u subotu i u nedelju kvalifikovao u najboljih pet, a na drugom sprintu je upisao i bodove za 9. mesto na cilju.

DTM vikend na Lauzicringu na programu je 24. i 25. jula.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*