Van der Linde o Asenu: Pobeda je poslednje o čemu sam razmišljao na startu s 14. mesta

Kiša, strategija i velika doza trkačke sreće faktori su koji su doprineli prvoj DTM pobedi BMW vozača Šeldona van der Lindea na nedeljnoj trci na Asenu.

DTM ume da proizvede šok rezultate (dobar primer je pobeda Joela Eriksona na Mizanu 2018), a ovaj holandski spada u takve. I sam Van der Linde priznaje da je pobeda poslednje o čemu je razmišljao kada se spremao da trku počne iz pretposlednjeg startnog reda.

Ipak, Južnoafrikanac je savladao sve izazove turbulentnog nedeljnog popodneva, održao se i izborio s natopljenom pistom, odoleo je pritisku u finišu i pokazao se spremnim da prihvati i sposobnim da iskoristi prednost koja mu se ukazala.

Do zamene guma i po blažoj kiši, Šeldon je vozio na 13. mestu i izgledalo je da mu nisu suđeni ni bodovi. BMW ga je na obavezni pitstop pozvao u desetom krugu i tamo je njegov startni set kišnih pneumatika zamenjen svežijim. To se ispostavilo kao pravi potez jer je omogućilo Van der Lindeu da napreduje i izveze seriju brzih krugova, dve do tri sekunde bržih od onih koje je pravio tada ubedljivo vodeći Robin Frajns.

Ponovio se scenario s Lauzicringa, kada je BMW takođe igrao na rani pitstop, pa je trku okončao dvostrukom pobedom koju su oposlili Lukas Auer i Timo Glok. Bavarci još nemaju tempo da se bez pomoći strategije suprotstave Audiju, ali je sada već i činjenica da su rivala iz Ingolštata dva puta porazili razmišljajući nekonvencionalno i/ili računajući i na naklonost Fortune.

Posle Lauzicringa u Audiju su priznali da su se isuviše zabavili sobom da bi kontrolisali strategiju BMW suparnika i eventualno joj parirali. Možda im se slično desilo u Asenu – malo ko je iz redova ekipa s četiri prstena računao da će Van der Linde s tako niske startne pozicije učiniti nešto veliko.

U nedelju su Audi kandidati za pobedu ponovo bili Frajns i Niko Miler, ali su kasno montirali drugi set guma s profilom. Frajns je u boks otišao u 22. krugu i na stazu izašao nekoliko sekundi iza Van der Lindea, u tom trenutku novog vodećeg. Ipak, da se nastavilo “normalno”, Holanđanin bi na značajno boljim gumama verovatno sustigao Južnoafrikanca i upisao i drugu uzastopnu pobedu na domaćem terenu.

Taj scenario osujetio je vozač sestrinskog, klijentskog WRT “audija”, ruki Fabio Šerer. On se vozeći na slikovima bogato polupao u 23. krugu na brzoj krivini Ramshuk. Sigurnosni auto je prizvan u pomoć, ali se zbog krhotina na stazi situacija mogla rešiti jedino prekidom trke.

Čekajući u dvoredu novi start, svi vozači mogli su da zamene gume, što su BMW i Van der Linde iskoristili. Tako su njegovi pratioci – u prvom redu najopasniji, Frajns i Miler – ostali bez prednosti oličene u boljim pneumaticima, ali je i Šeldon izgubio dotle izgrađeno vođstvo.

On ipak nije sebi dopustio grešku na letećem restartu i u nekoliko preostalih krugova do karirane zastave, izvezenih po pojačanoj kiši. Odbranio se od Audi dvojca, upisavši rodnu Južnoafričku Republiku na listu zemalja koje su davale osvajače DTM trka.

“Trka je bila sjajna, presrećan sam i stvarno nemam reči da opišem kakav je to osećaj. San mi se ostvario”, izjavio je 21-godišnji Van der Linde posle holandske drame.

“Startovali smo četrnaesti i pobeda je verovatno bila poslednje o čemu bih razmišljao. Ipak, pokazalo se da u DTM-u svašta može da se desi. Naravno, i vreme nam je pomoglo. Auto je bio mega, mogao sam lagodno da forsiram do limita, a Asen je sjajna staza za istraživanje limita.”

“Nije mi bilo lako s Robinom i Nikom za mnom. Na restartu je bilo baš komplikovano, za vreme crvene zastave prilično sam dugo sedeo i razmišljao šta bi moglo da se desi. Na kraju smo uspeli.”

Iako je Šeldonu crvena zastava koristila, on je osećao da bi se na čelu možda održao i bez nje: “I bez crvene zastave imali smo vrlo dobre izglede. Bili smo prilično daleko od Robina, gume su još bile dobre, a ostalo je još samo 12 ili 13 minuta do kraja trke. Mene je crvena zastava zapravo zabrinula jer sam znao da će mi se svi približiti, a pre nje sam imao vođstvo od otprilike šest sekundi. Zato me je razočaralo kad sam video Šerera u zidu i crvenu zastavu. Ali, sjajno smo se izborili sa svim okolnostima, izveo sam dobar restart, kontrolisali smo stvari i uspeli smo da ostanemo na čelu.”

Frajns je subotnjoj pobedi na Asenu dodao nedeljno drugo mesto i iskočio je na drugo mesto u generalnom.

Po svemu sudeći, njega ishod druge trke nije previše razočarao: “Iz moje perspektive, sve je prošlo prilično dobro. Prva dva ili tri kruga imao sam poteškoća da dovedem gume na pravu temperaturu. Zatim sam pronašao pravi ritam, a i balans je bio dobar.”

“Do boksa je sve išlo po planu, ali sam na stazu izašao iza Šeldona, što naravno nismo planirali i prilično iznenadilo me je da moram da se borim s njim. Posle restarta je bilo veoma vlažno i opasno, na stazi je bilo mnogo vode. Bilo bi glupo da rizikujem previše, nisam započinjao bilo kakve rizične manevre, želeo sam da sačuvam drugo mesto.”

Trećeplasirani Niko Miler ubeđen je da bi se oba “audija” našla ispred Van der Lindea samo da trka nije bila prekinuta: “Prilično sam siguran da bismo ga obišli i Robin i ja, bili smo u boljoj situaciji. Crvena zastava im je mnogo pomogla. Ali, lako je posle pričati šta bi bilo. U normalnoj trci, bez crvene zastave, borbu za pobedu bismo vodili Robin i ja. U to sam prilično siguran.”

“Inače, trka je bila zabavna i za gledaoce i za nas vozače. Start je bio dobar, ali ne i prvi krugovi. Ponovo sam izgubio pozicije u prvom krugu, ali sam uspeo da se stabilizujem. Zaglavio sam se iza Divala i Frajnsa, a kad vozite u oblaku kapljica jedva da išta vidite. BMW je pametno taktički odigrao s ranim pitstopom i to im se isplatilo. Treće mesto je dobar rezultat, ali nismo uspeli da izvučemo maksimum. Zato moja glad za idućom pobedom postaje sve veća.”

“Ništa ne osporavam Šeldonu, on je obavio dobar posao. U završnici trke morao je da se snađe na novim gumama i to je učinio savršeno. Zato mu čestitam”, zaključio je lider šampionata.

Posle osam izvezenih trka u 2020. Miler ima 164 boda, Frajns 138, Rast 120. Peta DTM runda vozi se na Nirburgringu već idućeg vikenda i prisustvo publike ponovo će biti dozvoljeno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*