Vitman: BMW će biti mnogo konkurentniji nego prošle sezone

Nakon devet meseci van kokpita svog “BMW-a M4 DTM”, Marko Vitman govori o dugom periodu čekanja i očekivanjima pred početak sezone od 18 trka.

Koliko se raduješ startu nove DTM sezone?

“Ogromno je iščekivanje da ponovo uđem u automobil i počnem sezonu. Kasniji start je novina za sve i postoji tračak žaljenja što nećemo imati navijače na tribinama. Međutim, verujem da ćemo imati podršku fanova koji će nas gledati na televiziji i pokušaćemo da priredimo kul šou za njih. Prva runda sezone koja se vozi na Spa je isto novina za nas, tako da smo veoma zadovoljni.”

Kako je pauza izazvana pandemijom uticala na tvoje predsezonske pripreme?

“Pripreme su bile veoma drugačije. Imali smo mnogo više vremena za fizičku pripremu. Količina treninga snage i izdrljivosti na kojima smo radili bila je ogromna i mnogo veća nego inače. Sa druge strane, timski sastanci su pomerani dok nije bilo moguće da se okupimo. Međutim, mnogo smo virtuelno pričali u međuvremenu – bili to Skajp ili Zum sastanci. To je bila potpuno nova teritorija za sve nas. Funkcionisalo je dosta dobro, iako ja lično nisam ljubitelj virtuelnih stvari. Više volim da pričam sa ljudima licem u lice.”

Osim treniranjem, čime si još zanimao?

“I dalje radim u očevoj radionici, čak i tokom redovne sezone. Uglavnom je to dan ili dva nedeljno, kada nemam druge obaveze. Situacija oko korona virusa je dovela do toga da nemamo mnogo obaveza, tako da sam svaki dan bio u radionici. To je bilo veoma kul, jer mi je to dalo dobar balans i sprečilo mi je dosadu. Imali smo sreće da nismo morali da zatvorimo radionicu i mogli smo, u principu, da nastavimo s poslom.”

Da li si naučio nešto novo tokom prošle sezone?

“Zimu smo većinom proveli u radu na novom automobilu, kako bismo uklonili nedostatke iz prošle sezone. Turbo motor je bio novina za nas i dosta smo se mučili sa njim. Uspeli smo, međutim, da isplivamo iz tih problema. Onda sam probao da se bavim sobom, koristeći podatke i video klipove sa prethodnih trka. Nadam se da smo dobro pripremljeni i da ćemo napraviti korak napred. Mislim da ćemo biti mnogo konkurentniji nego prošle sezone.”

Prva runda sezone na Spa organizovana je kao dvodnevno takmičenje na stazi koja je nepoznata većem broju vozača. Koliko će teško biti pristupiti kvalifikacijama nakon samo jednog treninga?

“Veoma je sabijen vikend i potrebno je da sve funkcioniše glatko. Činjenica da se po prvi put trkamo na Spa posle 15 godina otežaće život svima. I BMW i Audi su imali priliku da tamo urade jednodnevni test, gde je Augusto Farfus vozio za nas. Stekli smo nekoliko osnovnih podataka, pa na Spa odlazimo već sa nekom vrstom setapa. Međutim, imaćemo samo jedan trening da bilo šta promenimo, potom prelazimo direktno na kvalifikacije. Kao vozač morate brzo da se snađete na novoj stazi, ali ja volim takve izazove. Nemate mnogo vremena za razmišljanje, jer se sve događa brzo a morate sve da uradite kako treba. Radujem se tome.”

Ove godine u kalendaru ima nekoliko rundi koje su na programu u razmaku od nedelju dana, da li ti to odgovara?

“Ljubitelj sam svakog trkačkog vikenda. Biće zanimljivo videti kako će to funkcionisati kada krene sezona. Za mene su runde koje se održavaju jedna za drugom kul. Potpuno ste rešeni da uspete, ali i pod stresom. Videćemo kako ćemo se osećati posle finalne runde sezone (smeh), ali je kul da smo, uprkos svemu, uspeli da formiramo kalendar koji nam dozvoljava da kompletiramo sve trke. Mislim da je to odlična vest za DTM, navijače, kao i nas vozače.”

Koliko će iskustvo značiti ove godine? Da li će za tvoj BMW tim RMG biti značajno to što dugo radite zajedno?

“Uvek je od pomoći kada imate iskusan tim i znate jedni druge dobro, tada se zna kako pristupiti svakoj stazi i koji vam je setap potreban za nju. Mislim da gust kalendar neće praviti veliku razliku, jer nećemo imati mnogo prilika za analize i svima će biti isto. Kada budemo imali po dve runde na istoj stazi, kako će biti na Lauzicringu i Zolderu, onda nemate vremena mnogo za razmišljanja. Potrebno je samo izaći na stazu i pružiti nabolju partiju. Povrh svega toga, treba dodati i to da se trkamo na različitim konfiguracijama staze, što je za mene lično dosta kul. To je kao da počinjete iz početka.”

Pandemijska situacija je dovela do otkazivanja prve runde sezone na Norisringu. Da li ti je žao zbog toga?

“To je bilo teško prihvatiti. Bio sam u direktnoj komunikaciji sa organizatorima, Motorsport klubom Nirnberg, za koje je ovo bio herkulovski poduhvat. Pokušao sam da im dam što više informacija i da pomognem i mislim da smo bili na dobrom putu da se događaj održi. Treba uzeti u obzir da to nije stalna trkačka staza, pa je potrebno mnogo novca da bi se pripremila. Na kraju je grad Nirnberg stavio veto na održavanje. U ova vremena, nije potrebno reći da je prioritet bezbednost. Uprkos tome, žao mi je zbog toga, jer je to moja domaća trka. Mnogo ljubavi i emocija je prisutno tokom tog događaja.”

Uzevši u obzir da nema Norisringa, kojoj stazi iz kalendara se najviše raduješ?

“Dvema, zapravo. Prvoj rundi na Spa jer je to superkul staza i tamo sam dva puta vozio – jednom sa Formulom BMW i jednom u “BMW-u M6 GT3”. Staza ima veliku istoriju i tipična je prirodna staza starog kova. Radujem se Asenu, jer je to bio moj najuspešniji vikend prošle godine. To je jako kul staza sa odličnom atmosferom i sviđa mi se konfiguracija.”

Šta su ti ciljevi za sezonu 2020?

“Krajnji cilj je osvojiti titulu. Kada imate dve osvojene titule, kao ja, nikada niste zadovoljni drugim ili trećim mestom. Međutim, da biste mogli da budete izazivač za titulu na kraju godine, moraju prvo doći pobede i podijumi.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × three =