WRT Audi dovodi dva debitanta u DTM 2020.

WRT Audi tim potpuno je promenio svoj trkački tandem za DTM kampanju 2020: za Belgijance će se u nastupajućoj sezoni trkati 20-godišnji Švajcarac Fabio Šerer i 24-godišnji Ed Džons, koji ima državljanstvo Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kao afirimisana GT3 i TCR ekipa, WRT je ove godine debitovao u DTM svetu u svojstvu klijentske postave Audija, a svoja dva “RS 5 DTM” automobila poverio je Džonatanu Aberdinu i Kristijanu Fitipaldiju.

Uprkos neiskustvu u obavljanju pitstopova i ophođenju prema gumama tokom trkačke distance, u krajnjem ishodu sezone izborena je sedma pozicija u timskom poretku, ispred R-Motorsport Aston Martina.
Nova WRT i DTM lica, Šerer i Džons, dolaze iz formula trkanja.

Švajcarac se prethodne dve sezone takmičio u FIA F3 šampionatu. Do tog nivoa dospeo je kao pilot Formule 4, u kojoj je nastupao po Nemačkoj i Italiji.

“Zadovoljstvo mi je što se priključujem WRT timu u DTM-u 2020″, izjavio je Šerer. “Štaviše to je ostvarenje sna jer ne mislim da postoji išta više od DTM-a! Zahvaljujem se svima koji su ovo omogućili i mislim da u 2020. možemo da postignemo mnogo.”

Džonsovi roditelji su Britanci, a on je rođen u Dubaiju. Trkačku karijeru gradio je u Formuli Reno i Formuli 3, a titulu je stekao u Otvorenom formula prvenstvu Evrope 2013. U sledećem koraku, prešao je u Sjedinjene Države, postao Indilajts šampion 2016, da bi se od 2017. do 2019. trkao u Indikar seriji. Tu mu je najzapaženiji rezultat bilo treće mesto na legendarnoj trci Indi 500 2017. Bio je vozač Čip Ganasi rejsinga, odakle je otpušten krajem 2018.

Džons je rekao: “DTM je serija koju sam ranije pomno posmatrao: Veoma je privlačna, konkurencija je na visokom nivou i jedva čekam da krenem. Nalazim se u sjajnom timu, Audi je prošle godine osvojio titulu, WRT je imao sjajnu debi sezonu, meni je cilj da stignem na podijum, a ako sve bude teklo dobro, idemo i na pobedu. Znam da će biti teško, ali imamo sve što je potrebno da bismo rasli i dobro se pokazivali.”

“Drago nam je što možemo da poželimo dobrodošlicu Fabiju i Edu, dvojici mladih vozača koji su već dokazali svoju vrednost. Vidimo DTM kao pravu seriju u kojoj mogu da razviju svoje karijere. Ponovo dajemo priliku mladim talentima, što je jedan od naših suštinskih principa. Ubeđen sam da će obojica mnogo doprineti rastu WRT tima u našoj ključnoj drugoj DTM sezoni”, kazao je WRT šef Vensan Vos.

Prve kilometre za volanom “audija RS 5 DTM” Šerer i Džons izvešće ove nedelje na pisti Heres na jugu Španije, na poslednjem zvaničnom DTM testu u godini.

Osim njih, na testu u periodu od 11. do 13. decembra “audije” će voziti i 19-godišnji Nemac Robin Rogalski, osvajač Audi sport Zajfart R8 LMS kupa 2019, dva standardna fabrička vozača Ingolštata, DTM šampion Rene Rast i vicešampion Niko Miler, kao i Džonatan Aberdin, sada već bivši WRT DTM pilot.

Veruje se da šef Audi sporta Diter Gas visoko ceni 21-godišnjeg Aberdina i da želi da ga zadrži u blizini fabričkog tima, pa nastup Južnoafrikanca na Heresu verovatno treba posmatrati u tom kontekstu.

WRT je nedavno objavio da istupa iz Svetskog kupa turing automobila i koncentrisaće se na svoj GT i DTM program.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*