Za spas šampionata: Audi aktivira i test auto za DTM 2020?

DTM startna rešetka za 2020. mogla bi da ima devet “audija RS 5 DTM”, saznaje portal Motorsport.com.

Još jedan auto, pored postojećih osam, bio bi trkački aktivirano test vozilo marke iz Ingolštata, najverovatnije povereno privatnom timu.

DTM je pogođen obustavom R-Motorsport Aston Martin programa, koja automatski znači četiri automobila manje. Takav razvoj događaja početno je ostavio seriju sa samo 14 automobila za trke u dolazećoj sezoni (osam “audija”, šest “BMW-a”).

Stvar je minimalno popravljena zahvaljujući proširenju BMW kampanje na sedam automobila i ekipi ART GP. Ona je postala prvi klijent Bavaraca i staraće se o “BMW-u M4 DTM” koji će voziti debitant u prvenstvu, Robert Kubica. U pitanju takođe nije nov primerak, već dosadašnji BMW test auto.

Kako ni 15 takmičara na startnoj rešetki nisu bogzna kakav prizor, DTM šef Gerhard Berger pokušava da taj broj uveća i približi ga onom prošlogodišnjem, kada su se u seriji takmičile tri marke, a redovnih učesnika je bilo 18.

“Ta dva test automobila bila su dostupna za gostujuće vozače prošle godine. Sada pokušavamo da ih izvedemo na startnu rešetku”, objasnio je Berger.

Zasad nije poznato ko bi seo za volan devetog “audija”, a govori se o nekoliko različitih varijanti.

U opticaju je ime Audijevog rezerviste Benoa Trelujea, koji je u novembru 2019. prekinuo trkačku penziju i odlično je reprezentovao marku na DTM/Super GT “Trci snova” na Fudži spidveju. Francuz je tada izrazio želju da karijeru ponovo pokrene i okonča je jednom punom sezonom, po mogućstvu s Audijem.

Međutim, s obzirom na smanjen budžet kuće za DTM kampanju 2020, veruje se da će najveće šanse za novostvoreno sedište imati pilot koji sa sobom donese i finansijsku podršku, kao što je Kubica u seriju došao zahvaljujući i finansijama svog ličnog sponzora, kompanije PKN Orlen.

Među platežne trkače spada prošlogodišnji takmičar Aston Martina Ferdinand Zvonimir fon Habzburg. Za razliku od bivših kolega Džejka Denisa i Danijela Hunkadelje, on nije uključen u GT program R-Motorsporta. Samim tim, Austrijanac može da nastupa za Audi, ali je uprkos mladim godinama već stigao da zakomplikuje svoj odnos s ovom markom.

Krajem 2018, Austrijanac je bio na pragu DTM ugovora s klijentskim Audi timom WRT i zainteresovane strane su u tom cilju već bile potpisale pismo o namerama. Međutim, samo tri dana pre tradicionalnog decembarskog DTM testa mladih vozača u Heresu, WRT šef Vensan Vos saznao je da je njegov nesuđeni pilot nedostupan jer je dogovorio trkačko sedište u Aston Martinu.

WRT je zbog toga tužio Habzburga, s kojim je kasnije postigao vansudsku nagodbu.

I Rus Sergej Sirotkin slovi kao kandidat za kokpit devetog “audija”. Bivši F1 pilot Vilijamsa učestvovao je na pomenutom DTM testu mladih vozača 2018, kada je vozio “audi”. On nema stalni takmičarski angažman od završetka supersezone Svetskog endurans šampionata 2018/19, kada je obustavljen WEC LMP1 program SMP rejsinga.

Jedan Rus u DTM redovima verovatno bi mnogo značio nemačkoj premijum turing seriji, koja ove godine treba premijerno da nastupi na novoj stazi Igora drajv kraj Senkt Peterburga, a kompanija SMP lako bi finansirala dodatni “audi RS 5 DTM”.

Ko god vozio deveti automobil iz Ingolštata, pretpostavka je da bi operativu sporovodio WRT. Belgijski tim u DTM-u već ima dva klijentska “audija” i pilotsku postavu u sastavu Ed Džons – Fabio Šerer, ali je spreman da pomogne koliko god može.

“Verujem u DTM”, kazao je Vensan Vos za Motorsport.com. “Verujem da su njegova tehnička pravila među najboljima koja postoje. Kao privatna ekipa, mi ulažemo u DTM i učinićemo sve što je u našoj mogućnosti da pomognemo seriji da bude što je moguće bolja.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × 1 =