Zašto nemački mediji tvrde da Audi napušta DTM?

Nemački specijalizovani mediji su se u februaru intenzivno bavili pretpostavkom da je Audi sledeći proizvođač koji napušta DTM i da seriji preti u 2021. preti gašenje.

Podsećamo da je DTM krajem 2018. ostao bez Mercedesa, a da se u januaru 2020. od šampionata oprostio i R-Motorsport Aston Martin.

U seriji su ostala dva aktivna proizvođača, Audi i BMW. To je, jasno, minimum i odlazak bilo kog od njih značio bi i kraj ovog tradicionalnog takmičenja, jer BMW sigurno ne bi prihvatio da ostane jedina zvanično zastupljena fabrika.

Zašto nemačke kolege pretpostavljaju da je odlazak Audija praktično izvesna stvar?

Informacije na kojima je ova tvrdnja zasnovana potiču od insajdera iz koncerna i ne radi se ni o čemu zvaničnom. Ugovor Audija i DTM promotera važi do kraja ove godine, a Nemci veruju da u Ingolštatu nema volje da se nastavi s dva paralelna fabrička programa, od kojih je drugi onaj u Formuli E.

Celom VAG koncernu slede mere uštede i strateška preorijentacija na električnu mobilnost. Brend Folksvagen je odavno odabrao i u novembru 2019. objavio je prestanak svih sportskih aktivnosti zasnovanih na motorima s unutrašnjim sagorevanjem (osim izrade reli “pola R5”) i fokus na elektrifikaciju.

Otud i ubeđenje da će rukovodstvo Audija, ako bude moralo da bira između “klasičnog” i tako modernog električnog auto-sporta, odabrati nastavak kampanje u FIA električnoj formuli, a da će DTM operaciju na kraju 2020. jednostavno ugasiti.

O sportskim programima kuće odlučuje se na nivou borda direktora, čiji je član uticajna predsednica prodaje i marketinga Hildegard Vortman, a ona se intenzivno zalaže za angažman u Formuli E. Njeno gledište ima veliku težinu jer je auto-sport sredstvo marketinga i direktno je povezan s prodajom. A posle dizel skandala Audi – kao i cela Folksvagen grupa – ulaže mnogo novca i napora u izradu svoje e-tron game automobila na elektropogon, koja mora dobro i da se prodaje.

Da sve bude još gore po “tradicionalni” sport, kuća iz Ingolštata od 1. aprila dobija novog predsednika borda direktora. Čovek koji će zauzeti tu poziciju takođe je naklonjen Formuli E, pa ispada da DTM nema dovoljno pristalica u najužem rukovodstvu kompanije.

Sve navedeno poklopilo se s još jednim internim restrukturisanjem, koje ugrožava dalji DTM angažman Audija. Od 1. jula svi fabrički sportski programi neće više pripadati resoru razvoja, već će ih preuzeti ogranak kompanije Audi sport AG. Iako ovo početno zvuči dobro, jer izgleda da “sportisti” odlučuju o sportu, nijedan od dvojice rukovodilaca Audi sporta nije član borda direktora, pa su samim tim manje uticajni i njihova reč ima manju težinu.

Kolege s portala Motorsport total postavile su Audiju konkretna pitanja o budućnosti marke u nemačkoj premijum turing seriji. Konkretni odgovori, naravno, nisu stigli, već zvanična pisana izjava bez mnogo sadržaja. U njoj je rečeno da Audi o svojim programima u auto-sportu normalno odlučuje u jesen za iduću sezonu, da se trenutno nikakve odluke o 2021. ne traže i da se neće objavljivati povremeni “izveštaji o vodostanju”, već samo ono što bude konačno rešeno, a za to će biti potrebno vreme.

U “starom” DTM-u Audi je učestvovao od 1990. do 1992. godine i osvajao je vozačke titule 1990. i 1991. Kada je serija 2000. godine obnovljena Audi je bio prisutan s privatnim timom Abt, da bi se 2004. i zvanično uključio. Danas je marka s četiri prstena jedini proizvođač prisutan u svih 20 sezona nove DTM ere. Za to vreme, Audi je osvojio sedam proizvođačkih i devet vozačkih naslova.

U 2019. je brend iz Ingolštata imao svoju najuspešniju DTM sezonu u istoriji – izborene su sve tri raspoložive titule, vozačka, timska i proizvođačka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × two =