Đirolami: Da osvojite trku treba da budete žestoki, da osvojite titulu potrebna je pamet

Otkako je u WTCC danima izašao na svetsku turing scenu, Nestor Đirolami je pokazao da je brz, da može da osvaja trke i izlazi na podijume, da bude timski igrač, ali ne i da je u stanju da izvede celosezonsku kampanju koja bi ga dovela do titule.

Da li 31-godišnjem Argentincu za to nedostaje nešto sportske drskosti kojom bi se nametnuo kao autoritet u timu i šampionatu, ili za nijansu moćnija “honda” i kako će mu naučene lekcije koristiti u sezoni koja dolazi, ispričao je u ovom intervjuu.

Približava se start WTCR sezone 2021, kako si zadovoljan izvezenim testovima?
“Bilo je vrlo, vrlo dobro. Mnogo smo se mučili na trkama u Aragonu prošle godine i nismo imali tempo. Da biste se borili za titulu, treba da sezonu završite na visokom nivou i da iskoristite prilike da uđete u bitke. Zato smo bili u Aragonu, pokušali smo da vidimo gde možemo da se poboljšamo i zasad je dobro.”

Sa šest rundi od septembra do novembra, prošla sezona je najblaže rečeno bila veoma intenzivna. Kako je to izgledalo s aspekta vozača?
“Bilo je zaista čudno što nismo mogli da se trkamo do septembra i što smo morali toliko dugo da čekamo. U jednom trenutku sam pomisilio da sezona možda neće ni početi. Najzad, učinili smo najbolje što se moglo, organizator i promoter su obavili vrlo dobar posao i organizovali šest evropskih rundi u stvarno teškoj situaciji. Ali, bilo je zbilja teško s vozačkog stanovišta jer smo imali vikende s gustim rasporedom, s mnogo trka i uzastopnih rundi. Sezona je bila kratka, ali je sve bilo forsiranje i kao vozač niste mogli da sednete i razmislite o greškama. Morali ste da gurate dalje. Pripreme su bile potpuno drugačije i svima je bilo zaista, zaista teško.”

Osvojio si prvu trku 2020. na Zolderu, kao i spektakularnu pol-poziciju na Nirburgringu Nordšlajfe, a zatim si doživeo veliki udes na Slovakija ringu. Kako je to uticalo na tvoju sezonu i da li je trebalo da osvojiš trku na Nirburgringu?
“Iskreno, na Zolderu smo u kvalifikacijama mogli da budemo najviše deseti i to je za nas bilo prvo iznenađenje jer je to staza s oštrim krivinama i ne tako dugačkim pravcima i na njoj bi “honda” normalno trebalo da bude vrlo dobra. Izvukli smo maksimum našeg potencijala a to deseto mesto je postalo pol-pozicija na inverznom sartu i to mi je dalo priliku da odem sa Zoldera s lepom količinom bodova.”

“Naš auto je bio zaista dobar za Nordšlajfe i izvezao sam neverovatan krug. Tim je izveo fantastičan posao u pripremi jer smo tamo testirali i znali smo da imamo moćan tempo. Iskoristili smo priliku da osvojimo pol-poziciju, koja je za tu trku donosila 10 poena. Izašao sam na Nordšlajfe noću i to je bila jedna od ludih stvari koje sam u životu uradio, tu pol-poziciju ću pamtiti zauvek.”

“Slovačka je bila prelomna tačka, tu sam osetio da sam izgubio mogućnost da se borim za titulu posle nesporazuma s Estebanom u trci 1. Onda smo imali udes u trci 2. Posle trke 1 nisam imao vremena da se smirim, iz te greške moram da izvučem pouku. Kad vidite udes, i ja sam imao priliku da ga izbegnem da nisam tako brzo krenuo da zatvaram prolaz. I Žan-Karl Verne je mogao da ga izbegne, ali je na meni da vidim kako da u se budućnosti snalazim bolje.”

Photo Clément Marin / DPPI

Uzvratio si u Mađarskoj, da li je udes u Slovačkoj na tebe možda uticao više nego što si mislio?
“Postigli smo 1-2-3-4 za Hondu u Mađarskoj, to je bila moćna trka posle Slovačke, iako sam izgubio mogućnost da se borim za titulu. Udes je bio žestok, ali spolja izgleda teže nego iznutra. Zahvaljujući mojoj dobroj pripremljenosti, fizičkoj utreniranosti, vežbama za vrat i svim vežbama koje izvodim za jačinu – sve je to bilo veoma važno jer u trenutku velikog udesa, možete jače da se povredite ako niste u dobroj fizičkoj formi. Za takvu situaciju vozači moraju da budu stvarno dobro utrenirani i pripremljeni. Ponosan sam što sam mogao da nastavim bez ikakvih fizičkih posledica, mada je naravno bilo posledica sa sportske strane. Izgubio sam mnogo bodova i mogućnost da nastavim da se borim i smanjim zaostatak za Erlaherom.”

Da li ti staze kao Vila Real, Adrija i Makau na kalendaru za 2021. daju više nade da ćeš imati moćnu sezonu?
“Definitivno. Ja se osećam spremnijim nego ikada. Treniram zaista žestoko, činim sve kako bih se borio za titulu, ali borio do kraja, da ne izgubim nijednu priliku, nijedan poen. Takođe treba da izbegnem sopstvene greške i da pomognem timu da što brže moguće razvijemo auto tokom ove predsezone. Mentalno sam veoma jak, fizički takođe. Ovo će mi biti treća WTCR sezona, osećam da sam tokom prve dve mnogo naučio i sada osećam da sam zaista, zaista spreman za napad na šampionat. Ovo je vreme da Honda osvoji titulu i ja ću dati svoj maksimum da se tako desi.”

“Na WTCC početku nisam znao ni reč engleskog, a auto je nosio 60 kg viška”
“Bilo je mnogo drugačije, zaista tough, a ja pre WTCC debija 2015. nisam znao ni reč engleskog, pa sam morao da ga učim svaki dan i što je moguće brže. “Honda” je nosila 60 kilograma i na dugačkim pravcima Slovakija ringa to sigurno nisu bili najbolji uslovi za debi. Ali, ušao sam u prvih deset, kvalifikovao sam se ispred Gabrijelea Tarkvinija, koji je bio u zvaničnom timu Honde i to mi je bila vrlo dobra referenca.”

Šta možeš da unaprediš u svojoj vožnji?
“Sada bolje poznajem rivale, staze, timski rad, kako da izvučem maksimum iz automobila, ali i maksimum iz staze i svake tajne koju bi staze mogle da imaju. Trkam se s vozačima koji imaju mnogo iskustva na evropskim stazama. Ja imam mnogo iskustva na južnoameričkim. Sada su za mnom tri sezone u Evropi, za to vreme sam malo bolje upoznao kulturu, kako da napadam, kako da se branim i otkrio sam mogo tajni koje nisam znao na početku moje WTCR kampanje. Osećam da je sada vreme da napadnem. Iskreno, u svojoj prvoj WTCR bio sam vodeći zbog moje brzine i zato što je auto bio zaista dobar, ali nisam bio dovoljno konstantan. Imam utisak da sam stekao osećaj za automobil, kako da ga učinim bržim, kako da napadam. Svake godine postajete bolji vozač, ali se ja svake godine sve više navikavam na evropski sistem.”

Ti si WTCR trkač dve godine, jesi li stekao veće poštovanje svojih suparnika?
“To drugi moraju da kažu! Ne razmišljam o tome šta drugi misle o meni, već samo o tome kako da se poboljšam i kako da budem brz, a onda će sigurno doći i poštovanje. Ako vam ide dobro, drugi moraju da vas poštuju jer je to pitanje rezultata, ali je i pitanje konstantnosti, ne radi se samo o brzini.”

Da li treba da budeš žešći i agresivniji da bi uspeo u WTCR?
“Morate da odaberete trenutak da budete žestoki, ne možete uvek da budete takvi jer možete više da izgubite nego da dobijete. Da biste osvojili trke treba da budete žestoki, ali da biste osvojili titulu treba da budete pametni. To sam naučio u poslednjih nekoliko godina i toga se sećam iz 2014. i 2015. kada sam osvajao titule u Super TC2000. Ponekad stvar nije bila u osvajanju trka, već u tome da budete pametni u teškim situacijama.”

Kako te titule iz Argentine mogu da ti pomognu u pripremi za ovu sezonu?
“Prva titula je najteža, stvarno je teško postati šampion čak i ako je u pitanju samo nacionalno prvenstvo. Ali, to nema veze. Kada ste šampion, to je nešto posebno i sve morate da izvedete veoma dobro. Morate manje da grešite od drugih, a te titule su mi u to vreme skinule veliki teret s leđa i sada sam zbilja samouveren uoči ove sezone.”