Gerijeri: Koristimo svaku priliku kao da je poslednja

Photo Florent Gooden / DPPI

Prvu sezonu Svetskog kupa turing automobila Esteban Gerijeri je završio kao treći u generalnom, prošle godine mu je malo nedostajalo do titule i postao je viceprvak; stoga je jasno šta Argentincu može i mora da bude cilj u 2020.

Kontinuitet je bitan: kao i prethodne dve, Esteban će i ovu sezonu provesti za volanom Minihove “honde sivik”, ovog puta kao jedan od četvorice vozača u udvostručenoj postavi trupe iz Friderzdorfa.

Koliko si srećan što ćeš se ponovo trkati?
“Sa sportskog aspekta, stvarno mi je drago što se vraćam takmičenju, pravom trkanju i što sezona kreće. Ako se na to potpuno usredsredim, a to naravno pokušavam da uradim i da budem što je moguće spremniji, pokušaću da postignem što je moguće više. Ali, nije baš lako krenuti s trkanjem. Zaraza je još tu i sve se svodi na poštovanje procedura, to je važno.”

Da li si se dovoljno pripremio?
“Vozili smo nekoliko test dana, što je već veoma dobro i prilično smo toga naučili o novim Gudjir gumama, šta je drugačije nego prošle godine. Stekli smo neke korisne informacije, usredsređujemo se na ono što smo naučili i pokušaćemo da to iskoristimo na trkačkom vikendu. S količinom testova koje smo izveli, uspeli smo da steknemo dosta informacija, zapravo sve ono što smo mogli.”

Koliko će nove gume biti značajne za ishod šampionata?
“Ne bih rekao da će imati ogroman uticaj, ali je razmak između pobede i poraza veoma mali u jednom konkurentnom takmičenju, a WTCR je veoma konkurentno takmičenje. Taj razmak nije lako videti spolja, ali mi možemo da ga osetimo i ako uradimo dobar posao možemo da izvučemo nekoliko destinki više ili pokušamo da izvedemo da gume rade na dužu distancu. To saznajemo samo pokušavajući da ih dublje razumemo. Ali, to ne pravi veliku razliku gledaocima na televiziji, oni razliku ne vide.”

Guma se za 2020. promenila, kako stoji stvar s “hondom sivik tajp R TCR”?
“Auto poznajemo dve godine, ovo mu je treća. Što se tiče poboljšanja, imamo različite pakete za, kažimo tako, različite tipove staza i otprilike znamo šta ide za koju stazu. Svaki put kada isprobavamo stvari jasnije nam je i znamo šta bi trebalo da funkcioniše u različitim okolnostima i na različitim stazama.”

Šta znaš o Zolderu?
“Ja sam zapravo svoj prvi podijum u Evropi osvojio 2001. baš na Zolderu. Mislim da mi je to bila treća trka u Evropi u Formuli Reno i završio sam je na drugom mestu. Posle toga, tu sam se trkao u Formuli 3, a poslednju trku sam tamo vozio u Superliga formuli, dakle nekoliko puta sam bio na Zolderu. Staza uopšte nije jednostavna. Ima nekoliko šikana i potreban je brz ulazak u krivine, potrebna je dobra kontrola automobila na ivičnjacima. Staza je veoma zahtevna i dobar je izazov za start sezone.”

Staza je presvučena novim asfaltom. Da li te to brine?
“Ne previše. Ivičnjaci su ivičnjaci, znam da su i dalje visoki jer sam video neke onbord snimke. Videćemo kakva je staza, ako je manje džombasta verovatno će biti bolje. Znam da su neki JAS inženjeri bili tamo i testirali su druge WTCR automobile, mnogo je informacija koje treba da posložimo pre vikenda.”

Adrija i Aragon su takođe novi na WTCR kalendaru za 2020. Šta o njima znaš?
“Na Adriji sam bio! Bio sam tamo 2002, to mi je bila poslednja trka u italijanskoj Formuli Reno, ali će se konfiguracija promeniti, staza će biti duža. Međutim, još su tu i neki njeni stari delovi, dakle biće uzano. Testirali smo na Aragonu u februaru i martu, pa odande imamo sveže informacije. To je sjajna staza koja kombinuje svašta – dugačke pravce, oštre krivine, kočenja i skretanja na nizbrdici.”

Kako ocenjuješ startnu listu, ima 20 automobila i mnogo dobrih vozača?
“Najboljih deset će uvek biti veoma moćni, uvek je tako, čak i kad je bilo manje automobila u WTCC. U svakoj kategoriji najbolja desetorica mogu da jurišaju na pobedu, a u WTCR čak i više od tog broja. Kad to kažem, ja pokušavam da se usredsredim na to da izvučem maksimum mogućeg iz svake situacije, baš kao prošle godine. Prošle godine sam izvezao vrlo konzistentnu godinu i to mi je i ove godine cilj.”

Kvalifikacioni format se za 2020. promenio, voze se samo jedne kvalifikacije, a rezultat Q1 sada određuje startnu rešetku za trku 1. Kako će to uticati na strategiju?
“Biće dosta drugačije. Q1 će biti još jedan deo kvalifikacija u kom mora mnogo da se rizikuje. Prošle godine ste Q1 vozili prilično opušteno, ali ove godine mora mnogo da se rizikuje. Videćemo kako će svaki vozač i tim u tome da se snađu, motrićemo na to. Takođe moraju da se uzmu u obzir i gume i način kako se koriste. To je važno jer imamo jedne kvalifikacije, a tri preseka stanja.”

Photo Clement Marin / DPPI

Posle Zoldera u centru pažnje će biti Nirburgring Nordšlajfe, jedna od tvojih omiljenih staza. Drago ti je zbog toga?
“Tamo smo vozili neke VLN endurans trke i testirali smo WTCR automobil. Svaki put kad stignete na Nordšlajfe, kažete: ‘zdravo, evo nas’, čak i ako stazu poznajete poput mene. Ali, svaki put morate mnogo da poštujete tu stazu, i potrebno vam je nešto dodatno da biste vozili brzo. Tamo sam ove godine bio već tri puta i to je sjajno, jer već osećam kao da sam korak ispred ostalih!”

Najzad, pošto si stigao tako blizu WTCR titule 2019, koliko očajnički želiš da je osvojiš 2020?
“Ništa više niti manje nego prethodnih godina. Imam istu ambiciju, istu volju da izađem na stazu i dam sve od sebe. Ovo mi je treća godina u ekipi, znam da stoje iza svakog detalja i to mi daje mnogo samopouzdanja. Minih motorsport sjajno radi, osećam da možemo da postignemo rezultate i pokušavamo da iskoristimo svaku priliku kao da je poslednja. Ništa ne ostavljamo u rezervi, pokušavamo da izvučemo maksimum u svakoj situaciji, tako smo radili i prošle godine. Daću sve od sebe i učiniću sve što mogu u svakoj situaciji. Nadam se da će titula doći, ali ako ne dođe, pokušaćemo ponovo iduće godine!”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*