Koronel: Ove godine vozim svoju petstotu turing trku, to ćemo spektakularno proslaviti!

Photo Paulo Maria / DPPI

Čovek bez koga se ne može zamisliti svetska turing scena Tom Koronel ponovo će se takmičiti u Svetskom kupu turing automobila.

On opet menja automobil, ove godine voziće “audi RS3 LMS” belgijske ekipe Komtuju rejsing, a očekuje ga i jubilarni 500. turing start.

Posle odlaganja početka WTCR sezone, Koronel je bio prvi učesnik koji se vratio na stazu, ali na 24 sata Portimaa, u kojem je startovao sa budućim timskim kolegom Natanaelom Bertonom i Nikolom Bartom.

“Bilo je sjajno, završio sam na podijumu. Pre svega mi je bilo važno što sam se vratio u automobil, i to onaj sa kojim ću se takmiliti u WTCR. Trka izdržljivosti je bila odličan test, a upoznao sam se i sa autom i sa ekipom. Mislim da smo se dobro razumeli. Iako to nije moja primarna disciplina, bilo je dobro takmičenje”.

“Izgubili smo 80 minuta dok smo menjali spliter koji se polomio, pa smo završili kao drugi. Pre toga smo vodili i šteta je što nam se desio taj peh. Poneli smo trofeje kući, to je dobar osećaj i lepa nagrada. Mnogi vozači su bili ljubomorni na mene jer se trkam, slali su mi ljutite poruke”.

Što se osećaja u novom automobilu tiče, Koronel uočava bitne razlike između “kupre” i “audija”, iako je fabrika koja ih pravi ista. Takođe se osvrnuo i na nove gume koje će WTCR koristiti od ove sezone.

“Testirao sam na Spa-Frankoršampu pre odlaska u Portimao, očekivao sam da će “audi” biti sličniji “kupri”, ali je razlika ipak velika. Osnova je sasvim ista, ali je aerodinamika sasvim drugačija. Ipak sam se sasvim lako prilagodio i nadam se boljem plasmanu nego prošle godine”.

“Što se guma tiče, vozio sam Gudjir u Španiji, na testu pre proglašenja pandemije. Veoma mi se dopadaju. Stabilne su, i mislim da daju više brzine”.

Novi timski kolega Natanael Berton i Koronel su se površno poznavali pre učešča na trci u Portimau.

“Mi se znamo iz vremena kad je on vozio u WTCR, ali smo u Portugalu prvi put vozili zajedno. U WTCR nismo bili konkurencija jedan drugom, ali smo imali priliku da se “onjušimo”. On će voziti auto u istim bojama kakve su moje, pa ćemo izgledati kao prava ekipa. Na trci izdržljivosti se pokazalo da možemo da sarađujemo, iako u WTCR očekujem da obojica budemo malo sebičniji”.

“Trkanje sa istom ekipom na duže staze meni je značajno. Sa Komtuju rejsingom sam se odmah lepo složio. Saradnja je napravljena na obostrano zadovoljstvo, a tim već ima iskustva sa “audijem”.

Koronel ove godine nastupa ponovo pod svojim starim startnim brojem 31, a izveo je računicu kako je stigao do 500. turing trke u karijeri.

“Saldo trka u ETCC (šampionatu – prim.), WTCC i WTCR, uz gostovanja u različitim TCR serijama je 413. Nikad se niko nije toliko trkao. Kad se tom broju dodaju sve turing trke koje sam ikada vozio, kao što je Holandsko turing prvenstvo, Sitroen AX kup i slične, brojka je 484. Uz sve što je u planu ove sezone, sigurno ču stiči do 500. Verujte mi, proslavićemo na spektakularan način”!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*