Monteiro: Biće ovo kratka, kompaktna i po svemu veoma posebna sezona

Photo Florent Gooden / DPPI

Posle mukotrpnog oporavka od teškog udesa koji je doživeo na Hondinom privatnom testu 2017, Tijago Monteiro se prošle godine vratio na stazu.

Iako je njegova sezona s timom KCMG bila ispodprosečna, Portugalac je uspeo da trijumfuje pred svojom publikom u Vila Realu. Ove godine njegovu “hondu sivik” servisira Minih motrsport.

Na pitanje da li je spreman za start, Tijago odgovara: “Ja sam se spreman rodio”.

“Naravno, osećam se potpuno spremnim. Ako svi nismo spremni posle šest meseci odlaganja, ne znam kad ćemo biti. Izuzimajući tri ili četiri meseca potpune blokade, ostalo vreme smo se baš dobro pripremali. Izvezli smo nekoliko testova, naporno radili, i sad jedva čekamo start”.

Monteiro će ove godine ponovo promeniti tim, ali njegova saradnja sa JAS motorsportom duga osam godina nije dovedena u pitanje.

“Kad menjate ekipu, uvek bude nekih sitnih problema. Ipak, moj inženjer Nikola de Val uvek ide sa mnom, tako da ovog puta i nije velika promena. Način rada moje nove ekipe je drugačiji, ali dobar i osvežavajući. Mislim da možemo da napravimo dobar posao zajedno”.

Iako je u drugoj polovini sezone 2019. Minih motorsport počeo da deli informacije sa KCMG, to nije bilo dovoljno da se tempo Monteira i Atile Tašija značajnije popravi. Ove godine će sva četiri vozača raditi kao jedan.

“U ovoj sezoni ćemo razmenjivati mnogo više informacija, radićemo zajednički da poboljšamo performanse. Motivisaćemo jedan drugog, a svi želimo da budemo prvi. Na stazi ćemo se boriti, ali moramo da budemo inteligentni, da se ne ugrožavamo”.

Photo Frederic Le Floc’h / DPPI

Monteiro se osvrnuo i na ogromnu trkačku pauzu, ali i na nove okolnosti pod kojima će se takmičiti.

“Svi moramo da prihvatimo stvarnost, novi format, novi sistem. Mesecima nismo mogli da pretpostavimo koliko će sve trajati, kad ćemo početi da se trkamo. Kad smo dobili novi kalendar, morali smo da se fokusiramo, pripremimo se mentalno i fizički. Biće ovo kratka, kompaktna i po svemu veoma posebna sezona”.

“Šta je bilo do nas, mi smo uradili. Završeni su testovi, imali smo mnogo sastanaka, mnogo analizirali, otkrivali smo tajne novih guma i prilagodili auto na njih. Jesmo li mogli više? Pa da, uvek možete više da testirate, ali sam zadovoljan onim što smo uradili. Siguran sam da ni ostali nisu sedeli skrštenih ruku, pa ne nipodaštavam ni konkurenciju. Samo sam veoma motivisan”.

Portugalčeva očekivanja su velika – trka se 24 godine, na svetskoj turing sceni je od 2007, a nije osvojio titlu.

“I dalje imam utisak da mi je WTCC titula 2017. ukradena. Ne bih bio ovde i ne bih ulagao toliko napora samo da bih se trkao. Ne želim da budem samo broj, zaista želim da osvojim tu titulu”.

“Antonio Feliks da Košta je šampion u Formuli E, moj sin je vodeći u karting seriji u kojoj se takmiči, Benžamin Lesen je zabeležio nekoliko GT4 pobeda, to su sve moji puleni i svi su veoma uspešni. To me motiviše, ali i stvara određeni pritisak. Uložio sam mnogo truda da njih dovedem tu gde jesu i to mi pričinjava zadovoljstvo, ali želim da im pokažem ko je gazda!”

Monteiro žali što se ove godine neće trkati pred domaćom publikom u Portugalu.

“Uvek je fantastičan osećaj takmičiti se pred publikom u Vila Realu. Naravno, cela godina je veoma neobična, pa smo prihvatili šta nam je ponuđeno. Siguran sam da ćemo se, kad se situacija sa koronavirusom reši, vratiti na ulice Vila Reala 2021.”

WTCR sezona počinje na Zolderu, gde je Tijago poslednji put bio pre dve godine.

“Tad sam još procenjivao da li mogu da se vratim trkanju. Vozio sam manji test s Tomom Koronelom i Lesenom. Bili su tu da mi pomognu da ocenim svoje mogućnosti i performanse i da me podrže. To je još bila rana faza mog opravka, još sam bio pomalo razrok, ali je bilo zanimljivo, mada mokro, vlažno i vrlo klizavo.”

“Na Zolderu sam vozio Svetsku Nisan seriju 2004. i osvojio obe trke protiv Hejkija Kovalajnena. Izlazio sam na podijum u obe godine kada smo tamo išli kao WTCC, 2010. i 2011. Stazu bih opisao kao vrlo mali Spa.”

Na kraju, Monteiro je dao i svoje prognoze ko će biti šampion 2020.

“Ima sigurno sedam ili osam vozača koji mogu da osvoje naslov. Ja bih se kladio na Gerijerija, Milera, Tarkvinija, Mihelisa… ali ne bih isključio ni Bjerka, Katsburga, Đirolamija. Sigurno bih među njih stavio i sebe”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*