Šainović rezimirao 2019: Tvingo kup je bio dobra škola, nadam se da je “klio” moj sledeći trkački izazov

Srpski automobilista dr Predrag Šainović debitovao je minule sezone u Tvingo kupu.

Iako automobilizam nije njegov primarni poziv, on je za volanom “tvinga” napravio nekoliko solidnih rezultata i godinu završio na 11. mestu u generalnom plasmanu.

“Generalno mogu da ocenim sezonu kao uspešnu, iako konačni rezultat nije pokazao moju realnu brzinu. Mislim da sam imao prevelika očekivanja po pitanju plasmana, ali ni 11. mesto od 32 takmičara na kraju nije loš rezultat. Kao i svako kup takmičenje, gde su svi izjednačeni, bilo je veoma zanimljivo. Posle prve sezone u jednoj takvoj seriji siguran sam da želim da ostanem u nekom monomarka takmičenju, jer pruža veliko zadovoljstvo”, rezimira 2019. godinu Šainović.

“Prva sezona je bila opipavanje internacionalne automobilističke scene. Takođe i ekipe Lema rejsing u smislu buduće saradnje. Tvingo kup je dobra škola, posebno za one koji nisu vozili van granica svoje zemlje, a posebno je dobar za mlade vozače. ESET kup organizuje sva svoja takmičenja na vrhunskom nivou. Pravila su jasna, uslovi uvek isti za sve bez obzira na kojoj stazi se održava trka, to je ono što je ove sezone na mene ostavilo najjači utisak”.

“Najbrži lekar među trkačima” uživao je u svakom trkačkom vikendu, na novi auto se brzo navikao, a za Tvingo kup i Lema rejsing ima samo reči hvale.

“Auto-sport je moj hobi i osećaj je bio dobar kad god sam se trkao. Konkurencija je bila odlična, bilo je mnogo klinaca željnih krvi, možda je to ono sa čim sam se najteže borio, a ostalo je bilo srazmerno lako. Lepo sam se prilagodio seriji, jer je sve funkcionisalo kako treba. Ekipa je bila veoma prijateljski raspoložena prema novim članovima, sa izuzetno profesionalnim pristupom pripremi automobila, to mi je olakšalo start sezone, a posle je sve išlo svojim tokom”.

“Pre “tvinga” sam vozio “jugo hibrid”, koji je konceptualno drugačiji automobil. “Jugo” ima prednju vuču, duže međuosovinsko rastojanje, vozi se na komercijalnim gumama, dok je “tvingo” sa zadnjim pogonom i koristi semislik gume. Sasvim drugačije se voze, ne mogu da ih poredim”.

U gužvi od 20 i više takmičara, koliko je startovalo na svakoj trci, potrebna je velika koncentracija, a da li je i koliko potrebno sreće?

“U kvalifikacijama nimalo, tu je brzina primarna, ali u trkama je sreća itekako potrebna. Gurkanje i vožnja u zavetrini su ključ uspeha u Tvingo kupu, a meni je to umanjivalo trkački doživljaj. Kontakti i izletanja su bili u svakom krugu svake trke, ako izgubiš priključak sa grupom koju pratiš odmah si sporiji. U tom smislu je bilo potrebno dosta sreće da se postigne dobar rezultat u samim trkama”.

U padoku na vikendima ESET kupa svi misle da su vozači Lema rejsinga velika i srećna porodica, a Šainović je stekao nekoliko dobrih prijatelja o čijem druženju je naš portal već pisao.

“Nas nekoliko se baš lepo družilo, ali ne svi. Uglavnom je bio “fer plej”. Bilo je trkačkih incidenata što je ponekad rezultiralo i oštrom retorikom posle trke. Atmosfera u padoku je bila više trkačka nego prijateljska. Ipak, na kraju vikenda smo svi odlazili sa staze dobro raspoloženi”.

Srbin je tokom godine odvezao i tri vikenda u italijanskom Entri kupu, u kojem se takođe vozi “tvingo”, nebi li stekao što veću kilometražu u automobilu koji je odabrao za celosezonsko takmičenje.

“Konkurencija u Entri kupu je bila značajno slabija od Tvingo kupa. Staze u Italiji su mi odgovarale, bile su brže i manje tehnički zahtevne. Takođe, Italijani nisu stroge sudije, nisu sankcionisali nepoštovanje granica staze, što je ESET strogo kažnjavao. Jednostavno, u Entri kupu se nisam opterećivao ni pravilima, a ni rezultatom, vozio sam rasterećeno i postizao dobre rezultate”.

Sve staze, osim Grobnika, Šainoviću su bile potpuno nove, jer pre 2019. nije vozio na internacionalnoj sceni. Od svih autodroma gde je debitovao, on je izdvojio dve za koje smatra da su kvalitetne i dobre za takmičenje.

“Red bul ring je definitivno najprofesionalnija staza na kojoj sam do sada vozio. Sama pista je u perfektnom stanju, potpuno nov asfalt, hordole, prelep pejsaž, izuzetna infrastruktura… Prema konfiguraciji je A1 ring bio neuporedivo bolji, ali je opšti utisak sjajan. Čak ni činjenica da su sudije u Austriji bile mnogo strože nego na drugim autodromima nije pokvarilo taj utisak”.

“S druge strane, Hungaroring je nezaobilazna staza za sve trkačke serije, koja u svojoj konfiguraciji ima sve što treba – splet brzih i sporih krivina, pravaca… Meni nije posebno legla, ali je nekako kompletna i dobra za vožnju. Voleo bih da u budućnosti stignem do Spa-Frankoršampa, želja mi je da vidim kako ću se snaći na čuvenom O ružu. Kad bih morao da biram, radije bih vozio Spa nego, recimo, Moncu”.

Dr Šainović je urolog, koji radi na Univerzitetskoj klinici u Mariboru, a usklađivanje svakodnevnih obaveza sa trkačkim vikendima nije bilo lako, što je naš lekar uspešno savladao.

“Na momente je bilo veoma teško, posebno je trpela moja porodica. Imao sam neverovatnu podršku svih zaposlenih na Univerzitetskoj klinici, svih šefova i kolega. Uspeo sam da odvezem sve trke, gostujem u Entri kupu, pa čak i da testiram nekoliko puta. Ono na šta sam ponosan je što moja primarna profesija nije trpela. Stigao sam da odem na stručna usavršavanja, seminare i kongrese u inostranstvu. Nije bilo lako, ali mislim da je vredelo”.

Što se tiče planova za 2020, situacija se još nije iskristalisala, ali je jasno da će Šainović ostati na trkačkoj stazi i to najverovatnije za volanom “klia” u ESET Klio kupu.

“Ne bih ništa da najavljujem ovako rano, ali radim na tome da, pre svega, obezbedim finansije. Vožnja Klio kupa je značajno skuplja od Tvinga, pa je potrebno da imam sponzorsku podršku. Moje učešće u toj seriji zavisi isključivo od raspleta te situacije”.

“Klio” sam testirao nekoliko puta na različitim stazama, i auto mi se izuzetno dopao. To je fabrički trkački automobil sa lepom tehnikom, osećao sam veliko zadovoljstvo za njegovim volanom. Prvi put sam vozio auto sa sekvencijalnim menjačem, na zadatim gumama… Trkanje u Klio kupu je ozbiljan izazov, nadam se da ću uspeti da obezbedim sredstva i da se suočim sa njim 2020. godine”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 + two =