Tarkvini: Gudjir gume su mnogo tvrđe od Jokohame, biće izazov da se zagreju u kvalifikacijama

I Gabrijeleu Tarkviniju je dosta pauze: 58-godišnji Italijan nestrpljivo iščekuje start nove sezone Svetskog kupa turing automobila, takmičenja u čijoj će istoriji zauvek ostati zapisan kao njegov prvi šampion.

Večito mladi Hjundaijev as, “tata” modela “i30 N TCR”, i u 2020. nastupa za BRC rejsing, s aktuelnim prvakom Norbertom Mihelisom kao tradicionalnim timskim kolegom.

Gabrijele ima odličan bilans na Zolderu, na kom WTCR sezona počinje, a posebno je inspirisan tehničkim promenama u šampionatu, u prvom redu novim Gudjir gumama.

Dugo se čekalo na povratak na stazu. Koliko si spreman?
“Spreman sam. Pauza između poslednje prošlogodišnje trke i nove sezone bila je vrlo duga, ali svi znaju šta se dešava. Želim da se trkam, potreban mi je trkački adrenalin. Vozili smo testove, ali trkanje je nešto potpuno drugačije. Nedostaje mi trkanje, nedostaje mi takmičenje.”

Kako će izgledati povratak u trkačko okruženje posle devetomesečne pauze?
“Biće lepo jer ću se sresti s ljudima koje dugo poznajem, drugim vozačima, drugim konkurentima. To je kao porodica i taj deo života vam nedostaje.”

U 2011. si osvojio poslednju WTCC trku na Zolderu, a tamo si pobedio i 2010. Bilans ti je sjajan, ali sećaš li se staze i njenih izazova?
“Staza je svakako izazovna. Izgleda čudno da sam osvojio tu poslednju WTCC trku voženu na Zolderu, ali dopadaju mi se izazovi njegovih šikana i krivina. Prvi deo staze je veoma uzbudljiv. Međutim, moram da se usredsredim na to da prvu rundu vozimo na novoj stazi, jer je odluka o tome doneta tek pre nekoliko dana. Međutim, pripremaću se gledajući video snimke ranijih trka.”

Ti imaš ogromno trkačko iskustvo, da li ti gledanje starih snimaka zaista pomaže?
“Kad imam vremena, i ako to nije staza na kojoj se svake sezone trkamo, volim da pogledam neki video, da vidim koje su strategije ranije funkcionisale, pogotovu kako se približavamo prvoj trci, početku sezone. To mi pomaže da se pripremim za vikend. Mnogo može da se nauči iz prošlosti.”

Na otvaranju sezone je nova staza, ali tu su i nove Gudjir gume na koje se treba naviknuti. Tvoji utisci?
“Gudjir guma je potpuno drugačija od Jokohame, mnogo je tvrđa. U trci će Gudjir gume biti vrlo dobre, a najveća razlika u odnosu na prošla vremena biće pristup kvalifikacijama. Neće biti lako, operativni opseg neće biti tako širok kao kod Jokohame. Gledaćemo drugačije kvalifikacione krugove, a i vozačeva veština da zagreje gume biće ključ kvalifikacija. U trkama će nove gume biti veoma konzistentne, dobro funkcionišu na visokim temperaturama i ja sam zadovoljan.”

Ove sezone će rezultati Q1 kvalifikacione runde odlučivati o startnom rasporedu u trci 1. Koliko će to promeniti strategiju?
“I to je velika promena, pogotovu za one koji se bore za naslov. Nije samo važno da se prođe u Q2, već je važno da se i u Q1 bude na vrhu. To znači da morate da vozite više krugova, više guma, ali broj guma je ograničen, a broj novih je manji nego prošle godine. To će biti veliki izazov.”

Tvoj cilj za 2020?
“Početak sezone je uvek isti. Tu sam da bih se borio za titulu, za najviši cilj. Istina je da to zavisi od mnogo faktora, neke možemo kontrolisati, neke ne možemo. Cilj je tu. Videćemo kakve su nam performanse u poređenju s drugim proizvođačima i drugim vozačima. Biće teško, verovatno teže nego ikad jer smo prethodne dve sezone osvojili ja i Norbi. Videćemo kakav će nam biti Balans performansi. To je važno, ali neću da govorim o BoP-u jer znamo da je on van naše kontrole. Ponekad njime nismo zadovoljni, ali hajde da se trkamo i videćemo.”

S obzirom na tvoje široko iskustvo za volanom, da li imaš istu strast i motivaciju za 2020?
“Da, pogotovu ove godine zbog svih promena. Gume su velika promena i veliki izazov, pogotovu za ljude poput mene koji su se jako dugo trkali na Jokohami.Sada je ovo velika promena. Takođe, promenjena je elektronska kontrolna jedinica, performanse motora drugačije su nego prethodnih sezona, posebno isporuka snage. Ali, veoma sam motivisan da budem spreman i da svoj stil vožnje prilagodim ovim novim alatkama.”

Ko će osvojiti titulu ako je ne osvojiš ti?
“Kao i u prošlim sezonama, nadam se da će je osvojiti vozač Hjundaija. Vozački nivo je uvek veoma visok. Honda je bila vrlo blizu i prošle godine i pre dve godine. Lynk&Co je bio veoma konkurentan od prve godine. Ali, ako ja ne budem pobednik, nadam se da će to biti neki drugi Hjundai vozač i nadam se da mogu da mu pomognem da ostvarimo naš cilj, kao što je to prošle godine bio slučaj s Norbijem. Imena drugih proizvođača nisu mi bitna.”

Osim na Slovakija ringu, jednoj od tvojih omiljenih staza, ove godine ćeš se trkati kod kuće, i to prvi put otkako postoji WTCR. Koliko se raduješ tome?
“To je veoma lepo. Nedostajalo mi je trkanje u Italiji u protekle dve sezone. Dok smo vozili WTCC, ponekad smo se tamo trkali i dva puta u jednoj sezoni, u Monci i Imoli. Veoma mi je drago što se vraćamo trkanju u Italiji, ali se nadam da će navijači moći da nam se pridruže pored staze. To mi je u centru pažnje i tome se nadam, jer bi to značilo da virus nije posebno agresivan i da možemo da živimo i trkamo se kao ranije. Adrija je tri sata od moje kuće, trkao sam se na njoj na kratkoj pisti u TCR Trofeju Evropa 2017. i to nam je bila treća trka s novim “hjundaijem i30 N TCR”. Nisam imao pravo da osvajam bodove, ali sam pobedio u drugoj trci, u prvoj sam završio kao drugi , pa je to bio veoma uspešan vikend za mene i Hjundai. Nadam se da će i nova konfiguracija Adrije biti lepa za vožnju.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*