Anti Buri slavio na Red bul ringu, “hjundai” na prvih pet mesta u TCR Nemačka

Foto: Gruppe C Photography

Vozač “hjundaija“ Anti Buri pobednik je prve trke TCR Nemačka koja je vožena na stazi Red bul ring.

U trci, koja je protekla u dominaciji korejskog proizvođača, na pobedničko postolje su izašli i Harald Pročik i Mičel Čea, dok su pozicije četiri i pet pripale Patriku Simonu i Janu Zajfertu, svi za volanom “hjundaija i30 N TCR“.

Osvajač pol-pozicije Čea je na startu izgubio prvo mesto od Burija i Pročika, dok se Dominik Fugel u “hondi“ probio sa 15. na sedmo mesto. Fugel je startovao poslednji jer je kažnjen zbog zamene motora.

U drugom krugu odustao je Sandro Zoubek u “audiju“, da bi u trećem Čea napao i pretekao Pročika za poziciju tri. Međutim, samo krug kasnije Austrijanac je vratio izgubljenu poziciju.

U petom krugu Dominik Fugel je pretekao Simona za peto mesto, a trka je ušla u mirniju fazu, koja je potrajala sve do 10. kruga.

Tada je Fugel napao Zajferta za četvrto mesto, ali je došlo do kontakta posle kog je vozač “honde“ i lider šampionata morao da skrene u boks kako bi mehaničari sanirali oštećenja na automobilu.

U 13. krugu Simon je pretekao Zajferta za četvrto mesto, dok se Pročik polako približavao Buriju.

Dva kruga pre kraja sa staze je izleteo Ginter Beninger u “kupri“, ali na stazu nije izlazilo sigurnosno vozilo.

Do kraja sprinta Pročik nije uspeo da se približi Buriju dovoljno da ga napadne, pa je Finac upisao drugu pobedu ove sezone.

Iza petorke “hjundaija“, kao šesti kroz cilj je prošao Marsel Fugel u “FK8 siviku“, dok je sedmi bio Albert Legutko u starom “FK2 siviku“.

Prvih 10 su kompletirali vozači “folksvagena“ Rene Kirher, Džiugas Tovilavičijus i Šimon Ladnjak.

Pročik je posle današnje trke preuzeo vođstvo u šampionatu, ima 152 boda, 5 više od Burija kao novog drugoplasiranog. Lider do Špilberga, Dominik Fugel, pao je na treće mesto.

Druga trka TCR Nemačka u Špilbergu na programu je sutra od 9:35.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*