Anti Buri za Serbiaring: Treće mesto je dobar rezultat, ali je kontakata bilo previše

Foto: Gruppe C Photography

Osvajanjem trećeg mesta na subotnjoj trci TCR Nemačka u Špilbergu, Anti Buri je učinio dovoljno da se nađe na čelu šampionata, u kojem trenutno ima devet bodova više od prvog pratioca.

Finac se za treći stepenik podijuma izborio u duelu sa “kuprom” Žilijena Apoteloza, a bez obzira na sav njegov trud i brzinu “audija” LMS rejsinga, Mičel Čea se u “folksvagenu” pokazao kao pretvrd orah.

Iako ne preza od kontakata i vožnje na nož, duel s trkačem iz Malezije bio je preoštar čak i za Burijeve standarde.

“Kontakata je za moj ukus bilo malo previše”, ispričao nam je Buri. “Borio sam se s mladim vozačima, oni su brzi i dobri, ali moraju malo više da paze i to sam im kazao posle trke.”

Finac nije imao nikakav poseban plan za trku 1, u kojoj je startovao sedmi

“Upravljao sam se prema tome kako se trka razvijala. Iskreno, nadao sam se da ću do kraja uspeti da stignem i Harija Pročika i da se borim za pobedu. Međutim, u ranoj fazi sam upozoren na granice staze i morao sam da pazim da me ne kazne.”

Omiljeno Burijevo mesto za napade bila je treća krivina, na kojoj je izveo i ključni manevar koji ga je popeo na pobedničko postolje.

“To je bilo jedino mesto gde sam mogao nešto protiv “golfa”, objasnio nam je.

U nedelju, na inverznom startu, Finac ima četvrto mesto u startnoj rešetki, što je značajno bolje polazište, a i konkurencija ispred njega biće slabija.

“Danas sam izveo dobar start i ne vidim zašto to ne bih mogao da ponovim i sutra. Smatram da mi je to dobra šansa da jurišam na podijum, a možda i na pobedu. Ipak, prioritet mi nisu prva mesta, nego ozbiljni bodovi, a njih imam šansu da osvojim.”

Buri se već četvrtu sezonu trka u TCR Nemačka i smatra da je već krajnje vreme za naslov prvaka: “Ove godine sam usredređen na osvajanje ovog šampionata. U sezoni sam već dva puta pobedio, danas sam na cilj stigao treći, dakle tako treba i da nastavimo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × four =