Askona danas najbrži u Imoli, Jelmini ispred ostalih kandidata za titulu

Na pisti Enco i Dino Ferari u Imoli danas su vožena dva treninga kojima je otvoren finalni trkački vikend TCR Italija.

Apsolutno najbrži krug dana izvezao je WTCR gost Mikel Askona u “kupri leon kompetision” Skuderije đirasole, koji je u popodnevnom terminu u svom poslednjem, šestom krugu zabeležio 1:54.641 (prosek: 154,2 km/h).

Ujutru je u Imoli padala obilna kiša, pa je prva sesija vožena po vlažnoj pisti. Po podne se staza polako sušila pa su na tom treningu i vremena bila značajno bolja.

U podnevnoj vožnji po mokrom najbolje se snašao Feliče Jelmini u “hjundaiju”, jedan od četvorice kandidata za titulu. Njegov je krug 2:03.807 (prosek 142,7 km/h) ostao registrovan kao najbolji.

Jelminijev prvi pratilac bio je relista Damjano Reduci, takođe u “hjundaiju”, ali uz krupan zaostatak (+0.518), dok je Askona zabeležio treće vreme (+0.604).

Preostala trojica pretendenata na naslov poređala su se u gornjem domu plasmana. Marko Pelegrini je s Target” hjundaijem imao četvrto vreme (+0.804), lider serije Erik Briljadori je s “audijem” BF motorsporta bio sedmi (+1.179), mesto ispred branioca titule Salvatorea Tavana u Đirasole “kupri” (+1.252).

Petu i šestu poziciju popunile su “honde” MM motorsporta koje su vozili JAS junior Jakopo Gvideti i pobednik obe trke u Monci Džonatan Đakon.

Igor Stefanovski je “hjundai” dovezao do devetog mesta, top 10 je popunila 18-godišnja Frančeska Rafaele u drugom “hjundaiju” tima Target.

Nikola Baldan je gostovanje u seriji koju je 2017. osvojio započeo 13. vremenom na otvarajućem treningu.

Na prosušenoj stazi stvari su izgledale nešto drugačije. Tempo se značajno popravio, imena su se malo izmešala, ali su glavne uloge nosili uglavnom isti piloti.

Askona je preuzeo primat sa rečenih 1:54.641, s tim što je Jelmini bio samo 56 hiljaditih sporiji. Tavano je završio treći (+1.778), ispred Đakona (+2.668), Pelegrinija (+2.747), Gvidetija (+3.160) i Briljadorija (+3.689).

Sesija je trajala nekoliko minuta kraće od predviđenih 25 jer je Pelegrini imao tehnički problem i sišao s piste.

Povratnik Baldan zauzeo je devetu, a Stefanovski desetu poziciju.

Poput svih ostalih, Reduci je popravio vreme, ali je ono bilo dovoljno tek za 12. mesto, dok je Frančeska Rafaele bila sedamnaesta.

Prognoza za ostatak vikenda predviđa suvo vreme, pa su i zbog toga vremena s drugog treninga relevantnija.

Sledeći izlazak pilota TCR Italija na asfalt Imole zakazan je za subotu u 11:35, kada su na programu kvalifikacije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*