Askona nepobediv i u trci 2 na Nirburgringu, na podijumu Đirolami i Klere, Borković deveti

Španski automobilista Mikel Askona ponovo je trijumfovao u TCR Evropa u drugoj trci na Nirburgringu.

On je krenuo sa desete pozicije i brzo krenuo u proboj. Jang je dobro startovao, za razliku od Davidovskog, a Askona je sa spoljašnje strane odmah nadoknadio četiri pozicije i ušao u borbu za lidersko mesto.

Odličan start imao je i Đirolami, koji se probio sa devetog na treće mesto.

Jang je odolevao nešto više od jednog kruga, kad ga je prvo prošao Askona, a zatim veoma lako i Đirolami.

Za to vreme Kalehasa je prošao Langefeld, zatim i Bart i Borković. U borbu se uključio i Davidovski, kojeg je pogurao Homola i umalo ga izbacio sa staze. Makedonac je pao na 14. poziciju, ali je nastavio trku.

U drugom delu trke, na čelu je bilo mirno, ali je Langefeld počeo da izbodi čudesa, prolazeći jednog po jednog konkurenta i dospevši do pete pozicije.

Borković je pratio Barta nekoliko krugova, ali bez prave prilike za preticanje.

Jang je u poslednja tri kruga imao problema sa brzinom na pravcima, pa su ga sustigli Klere i Langefeld, a taj tempo su pratili i Galaš i Gavrilov.

Na ulasku u poslednji krug Jang je počeo da širi putanju, zatim ga je Klere pogurao i prošao, dok je Langefeldu ponestalo vremena da kapitalizuje dobar tempo nadoknadom još jedne pozicije.

Kroz cilj je prvi prošao Askona, sa blizu dve sekunde prednosti nad Đirolamije, a na treći stepenik podijuma popeo se Klere, iako je njegov manevar protiv Janga ostao pod istragom.

Jang je na cilj stigao četvrti, Langefeld peti, a Galaš je napravio najbolji rezultat otkako se takmiči u TCR Evropa osvojivši šesto mesto.

Sedmi je bio Gavrilov, osmi Bart, a deveti Borković. Bodove su još osvojili i Kalehas, Džimi Klere, Taufik, Davidovski, Benani i Riba.

Sledeći trkački vikend planiran je za poslednju nedelju septembra u Monci.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*