Audi na bis: Briljadori osvojio i trku 2 na Mizanu

I nedeljna trka TCR Italija na Mizanu završena je pobedom Erika Briljadorija i “audija”.

Prethodne večeri, Briljadoriju je upisan trijumf u trci 1 posle diskvalifikacije “hjundaija” Feličea Jelminija.

Danas je pilot “audija” na stazi prvi prošao kroz cilj, 1.162 sekunde ispred Marka Pelegrinija u Target “hjundaiju”. Daljih sedam desetinki kasnio je trećeplasirani Jelmini.

Odlučujući manevar u bici za pobedu Briljadori je izveo na poslednjoj krivini pretposlednjeg kruga, kada je napao i obišao dotle vodećeg Pelegrinija.

Inverzija startnog rasporeda dovela je u prvi red Mikelea Imbertija s DSG “kuprom” i Etorea Karminatija u “hjundaiju”.

Međutim, odlično je startovao branilac titule Salvatore Tavano, koji je s “kuprom leon kompetision” poveo kolonu kroz prvu krivinu. Impresivan je bio i Pelegrini, on je sa četvrte startne pozicije izbio na drugo mesto. Uskoro im se kao treći priključio i Briljadori, dok su Imberti i Karminati tonuli u plasmanu i pali na pozicije 4 i 5.

Slično kao u subotu, Tavano se nije dugo zadržao u vođstvu. Pelegrini ga je obišao u trećem krugu, a dotle se i jučerašnji nesuđeni pobednik Jelmini popeo do petog mesta.

Vodeća trojka počela je da se odvaja, a Jelmini je prestigao Imbertija i brzo uhvatio priključak sa suparnicima.

Tavano je nastavio da gubi pozicije, u narednim krugovima savladali su ga Briljadori i Jelmini i preostalo mu je da se s Karminatijem sve do karirane zastave bori za četvrto mesto.

Na polovini trke, vodeći Pelegrini je diktirao tempo, sledili su ga Briljadori, Jelmini, Tavano i Karminati. Franko Đirolami je s “hondom” prestigao Imbertija, dočepao se šestog mesta i više ga nije ispuštao.

U apsolutnom poretku, najzanimljivija bitka vođena je za poziciju osam, a protagonisti su bili piloti TCR DSG trofeja, Frančesko Savoja u “audiju” i Erik Skalvini u “kupri”. Njih dvojica su nekoliko puta preticali jedan drugog, a Savoja je dvoboj rešio u svoju korist bukvalno u foto finišu, stigavši na cilj tri stotinke pre suparnika.

Od incidenata beležimo napad Karlote Fedeli s “golfom” na “opel” Nela Natalonija, zbog kog je pilotesa iz Rima kažnjena dodatkom 5 sekundi na ukupno vreme i rangirana je kao šesnaesta. Alesandro Đardeli je okrenuo “kupru leon kompetision” Simonea Pelegrinelija i izbacio ga iz igre, pa je i njemu izrečena vremenska penalizacija.

Završnicu je obeležio već opisani Briljadorijev pobedonosni manevar kojim je Pelegrini potisnut na drugo mesto. Jelmini nije po svaku cenu atakovao na vodeći dvojac i zadovoljio se trećom pozicijom.

Tavano je odoleo Karminatiju i ostao četvrti, Đirolamiju je smiren nastup doneo šesto mesto, iza njega su se poređali Imberti kao DSG pobednik, pa Savoja, Skalvini i desetoplasirani Gvastamakja.

Frančeska Rafaele je “audi” BF motorsporta dovezla do jedanaestog mesta, a kao dvanaesti je rangiran Danijele Kapelari u “folksvagenu”.

TCR prvenstvu Italije sleduje pauza od četiri sedmice, karavan će se ponovo okupiti u Imoli od 28. do 30. avgusta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*