Austrijanci dovode dva “seata” i par vozača džentlmena u TCR Italija

U svojoj trećoj sezoni, TCR Italija privlačan je i timovima baziranim u drugim zemljama.

Otkako je turing prvenstvo Italije zvanično postalo TCR šampionat, internacionalnu aromu ovom takmičenju davale su nepotpune kampanje ili sporadična gostovanja vozača kao što su Bugarin Plamen Kralev, Čeh Petr Fulin, Finac Aku Pelinen, Škot Finlej Kroker, Španac Đordi Žene i Šveđanin Joakim Darbom.

Austrijska ekipa Vimer verk motorsport izaći će na pistu u italijanskoj seriji 2018, u kompletnom programu od sedam rundi. Tim vode braća Maks i Feliks Vimer, sedište im je u mestu Fišamend, 25 kilometara udaljenom od Beča, a 450 kilometara od Italije.

“Jedva čekamo da se suočimo s novim izazovom”, izjavio je 26-godišnji Maks Vimer, godinu dana mlađi od brata Feliksa. “Mi smo mlada ekipa i uzbuđeni smo zbog onog što nas očekuje u sezoni koja dolazi.”

“U italijanskom prvenstvu učestvovaćemo sa dva “seata”, oba u verziji DSG. Oni su namenjeni vozačima džentlmenima. Peter Gros će voziti V2 verziju iz 2016 a Ginter Beninger novi auto po standardima za 2018.”

Vimer verk ima bogato iskustvo u monomarka takmičenjima, а okušao se i u disciplini izdržljivosti u 24H TCE seriji.

“Mi smo na turing sceni aktivni od 2011, mada smo sopstveni tim osnovali 2015. Bavili smo se Porše sport kupom u Nemačkoj i Švajcarskoj, bili smo u Porše karera kupu Nemačka i u Porše Mobil 1 superkupu.”

“Nastavićemo da se trkamo i u evropskom Suzuki svift kupu. Tamo smo prošle godine u konkurenciji od preko 40 automobila osvojili prva tri mesta u apsolutnom plasmanu”, dodao je Maks Vimer.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × two =